Умната дюза се казва, датчик на повдигането на иглата...Чрез датчика на положението на коляновият вал, и сигнала от датчика на повдигането на иглата, се сформира игъла на предварение на помпата..Който ъгъл се управлява от един импулсен клапан, бучнат в долната част, нарича се клапан на аванса..Помпата е механична, с плунжер разпределител и нагнетател....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ - свети ми умната дюза
Collapse
X
-
J T D написа:ivcho_dj написа:И ...незнам защо твърдите че е грешно това за умната дюза. Индикатора на грешката който нарекох по горе индикатор на умната дюза. Първото нещо което видях да индикира този индикатор е грешка в уманта дюза - Как ли ? като и изключих кабелчето на умната дюза той светна ! а когато започна да ми прави въпросният проблем вече разбрах че това не е индикатор само на умната дюза а на Управлението на мотора Къде мога да си направя диагностика ???
Коментар
-
Аз предлагам да обощим от какво светва контролната лампа. Значи: 1. Повреда в датчика на 1-ва дюза. 2. Неработещ или неотчитащ точно TPS3. Датчик на колянов вал.4. Вследствие на лоша синхронизация на импулсите от горните три дачика. /замерва се с осцилоскоп/5. Повреден напълно или частично MAF сензор и сензор за температурата на входящия въздух.6. Неточност в показанията на температурен датчик на охлаждащата течност или липса на такива.7. Некоректна работа на ЕКУ-то./неточна обработка на постъпващите сигнали от контролните датчици, повреда в стабилизиращите напрежения от ЕКУ-то към датчиците и др./8. Лоши ел. връзки от датчиците към ЕКУ-то.9. Повреден управляващ клапн на ЕГР-а.10.Нямам данни за авансатор и другите ел клапани по помпата, за което моля по-запознатите да допълнят. Ако съм пропуснал нещо -коригирайте!Fiat Marea TD100
Коментар
-
ivcho_dj написа:Колеги размина ми се. Ходих тази сутрин до Ауто-италия който са се преместли м/у другото до летището. дадох 40 лв. за диагностика (толкова е като цена и в супердизел на околоварстното) и се останови че проблема е от прецакана бунинка на EGR - клапанаEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
emzo написа:Изчистена грешката до .......... до утре
Коментар
-
колеги аз още не съм я оправил. грешка в компютъра не е имало и не са чистили. Казаха ми да сменя бубината на EGR клапана (ако искам) а аз мисля да я сменя като имам малко парички за това. и му другото след като ходих в ауто-италия приятели ми каза че според тях трябвало да отида в александър-ауто понеже там били по добри вехтошари а мойта мария си е дърта :D Та сега чат пат присветва за грехка ама като сменя бубината ще ви кажа кали са познали че е от това !!!fiat marea 2,4 (TD125)
Коментар
-
ivcho_dj написа:колеги аз още не съм я оправил. грешка в компютъра не е имало и не са чистили. Казаха ми да сменя бубината на EGR клапана (ако искам) а аз мисля да я сменя като имам малко парички за това. и му другото след като ходих в ауто-италия приятели ми каза че според тях трябвало да отида в александър-ауто понеже там били по добри вехтошари а мойта мария си е дърта :D Та сега чат пат присветва за грехка ама като сменя бубината ще ви кажа кали са познали че е от това !!!
Коментар
-
ivcho_dj написа:грешка в компютъра не е имало и не са чистили.Та сега чат пат присветва за грехка ама като сменя бубината ще ви кажа кали са познали че е от това !!!ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
ivcho_dj написа:колеги аз още не съм я оправил. грешка в компютъра не е имало и не са чистили. Казаха ми да сменя бубината на EGR клапана (ако искам) а аз мисля да я сменя като имам малко парички за това. и му другото след като ходих в ауто-италия приятели ми каза че според тях трябвало да отида в александър-ауто понеже там били по добри вехтошари а мойта мария си е дърта :D Та сега чат пат присветва за грехка ама като сменя бубината ще ви кажа кали са познали че е от това !!!Fiat Marea TD100
Коментар
-
iuly_vn написа:ivcho_dj написа:колеги аз още не съм я оправил. грешка в компютъра не е имало и не са чистили. Казаха ми да сменя бубината на EGR клапана (ако искам) а аз мисля да я сменя като имам малко парички за това. и му другото след като ходих в ауто-италия приятели ми каза че според тях трябвало да отида в александър-ауто понеже там били по добри вехтошари а мойта мария си е дърта :D Та сега чат пат присветва за грехка ама като сменя бубината ще ви кажа кали са познали че е от това !!!fiat marea 2,4 (TD125)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар