Здравейте колеги.Днес минах през една доста голяма дупка и колата загуби мощност.Погледнах таблото - червената лампичка на дюзата свети. Продължих да карам така, нямаше проблеми, но лампата не угасна.След около час пак я запалих. Лампичката не светеше. На едно кръстовище наби муцуната и няма сила колата и лампата светна.Сега лампа свети постоянно, а загубата на мощност е честа.Изчетох няколко теми подобни на тази и си вадя извода, че е датчика на коляновия вал.Става дума за колата от подписа ми.Моля ви, кажете ми къде в София да ида да го сменят и горе долу колко пари е.Ни най - малко не ми се ходи в ИталСервиза. Просто отношението и облужването е много зле.Четох че е около 60 лева + 10 за поставянето.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свети дюзата - РЕШЕН.
Collapse
X
-
Предвид, че не е супер сложно - можеш или сам да го смениш по указанията от темата на VSD или да закараш колата в който и да е автомобилен сервиз. Датчика е средно 47-65лв според магазина в който ще го намериш. На мен ми го смениха мисля за 5лвSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Според мен е датчика за налягането в смукателният колектор, при неговото откачане спира да работи турбото. Но това една диагностика веднага ще го каже и няма нужда да хвърляме на боб от къде е проблема. Нека и колегата след диагностиката да каже от къде е бил проблема за да знаем кой по добре хвърля боба :D
Коментар
-
emzo написа:Тоя загубен куплунг седи там с цел при подмяна на АРР да се разкачи от там и да се издърпа кабела до самото АРР, но повярвайте ми при смяна на АРР едва ли ще си играте да вадите целия кабел.Затова най-добре си пограйте с поялника и елимирайте глупавия куплунг !04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:emzo написа:Тоя загубен куплунг седи там с цел при подмяна на АРР да се разкачи от там и да се издърпа кабела до самото АРР, но повярвайте ми при смяна на АРР едва ли ще си играте да вадите целия кабел.Затова най-добре си пограйте с поялника и елимирайте глупавия куплунг !
Коментар
-
Кто дадеш на контакт при разкачен куплунг - ти святка - спринцовката, душа, инжекцията, клаксона или каквото още се сетиш, като описание на тази лампа И газ няма как да се подава.Мисля, че са 2 такива подобни куплунга, но НЕ е добра идея да разкачаш и да палиш !!!!!!!F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар