Airfan написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво JTD105-колата гасне!Решено!!!
Collapse
X
-
-
Stefan Hadjov написа:Airfan написа:Ей, разбрах го най-после!!! Благодаря на Оги за разяснението.
Коментар
-
Airfan написа:Stefan Hadjov написа:Airfan написа:Ей, разбрах го най-после!!! Благодаря на Оги за разяснението.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Здравейте на всички,искам да благодаря на Жорката (Airfan),че писа от мое име и ви предоставяше инфо какво сме правили до момента!Значи днес неможах да взема тази прословута помпа,че имам малко финансови проблеми и неможах да намеря пари!Обаждах се в Ауто+,Косер,Александър Ауто и т.н да търся тези помпени елементи,но открих само и единствено 2елемента за по 70лв бройката,но третия елемент е неоткриваем,просто в магазина могат да ми предложат само 2елемента,който не ми вършат така работа!Понеже днес сервиза Bosch не работи,иначе в каталога им намерих тези елемнти,но неможах да се свържа с никой от там!Най-вероятно тези дни ще гледам да намеря пари за тази помпа,която най-ефтино е намерих за 250лв от познат!Колега chaveto,защо постоянно си мислиш,че в системата ми има въздух немога да разбера!?Гаранция,че в системата няма течове на гориво и въздух!!!Но и да има въздух няма да са такива симптомите!Това също го изключи като вариант!Така според за всичко свършено до сега(Жоро знае какво сме правили),то диагностика,продухване на маркучите за проверка дали са запушени,помпа в резервоара,регулатор на налягане на гориво,всички ел връзки свързани с този проблем са проверени!Остава само и единствено или ГНП-то или ДАТЧИК НАЛЯГАНЕ ГОРИВО а не регулатор!Значи искам да поясна на всички който не знаят:В системата има И регулатор за налягане на горивото(който е поставен на самата помпа) И датчик за налягане на горивото(който пък е монтиран на рейката!Моля небъркайте двата датчика,съвсем различни са!Благодаря също на всички който ми помагат!Поздрави!ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
Колега а нали се сещаш, че тази помпа не е нещо съвършено. За да може тя да си дигне налягането има някой неща които трябва да са изпълнени. Искам да ти кажа, че дори и да смениш помпата или елементите в старата тя отново може да не вдига налягане. Вие в момента сте разглобили нещо което въобще не сте сигурни, че има някакъв проблем в него и сега почвате на проба грешка. Аз лично бих отишъл да купя един манометър и един стругар да ми направи един преход, слагам го и гледам дали помпата вдига налягане. Ако не вдига тогава преминавам към проверка на останалите неща от който зависи коректната и работа. В един друг форум съм чел, че при подаване на контакт от дюзите не трябва да има излишно гориво, ти имаш проблем с две от тях и ако от тях губиш налягане какво правим.
Коментар
-
Здравейте,днес успях да взема помпата,платих я и естествено,че се уговорихме с момчето,че ако продължи да гасне колата ще му върна помпата!Но за съжеление чак сега е взех и стана много късно и тъмно и няма как да е сложим,че е бая работа!Утре ще е сложим,ще е запалим и ще пиша резултатите!Ще е прочета колата като сложим помпата,и ще погледна какво покзва рейла в реално време!За сега е това,ако има нещо ще драскам!Ако се окаже че пак гасне,ще си сложа мойта помпа,и се разбрах с момчето да ми даде Датчика за налягането на горивото за проба да видя данеби да е от него мизерията,макар че силно ме съмнява!ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
J T D написа:Здравейте,днес успях да взема помпата,платих я и естествено,че се уговорихме с момчето,че ако продължи да гасне колата ще му върна помпата!Но за съжеление чак сега е взех и стана много късно и тъмно и няма как да е сложим,че е бая работа!Утре ще е сложим,ще е запалим и ще пиша резултатите!Ще е прочета колата като сложим помпата,и ще погледна какво покзва рейла в реално време!За сега е това,ако има нещо ще драскам!Ако се окаже че пак гасне,ще си сложа мойта помпа,и се разбрах с момчето да ми даде Датчика за налягането на горивото за проба да видя данеби да е от него мизерията,макар че силно ме съмнява!A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:J T D написа:Здравейте,днес успях да взема помпата,платих я и естествено,че се уговорихме с момчето,че ако продължи да гасне колата ще му върна помпата!Но за съжеление чак сега е взех и стана много късно и тъмно и няма как да е сложим,че е бая работа!Утре ще е сложим,ще е запалим и ще пиша резултатите!Ще е прочета колата като сложим помпата,и ще погледна какво покзва рейла в реално време!За сега е това,ако има нещо ще драскам!Ако се окаже че пак гасне,ще си сложа мойта помпа,и се разбрах с момчето да ми даде Датчика за налягането на горивото за проба да видя данеби да е от него мизерията,макар че силно ме съмнява!
Коментар
-
Airfan написа:BO написа:J T D написа:Здравейте,днес успях да взема помпата,платих я и естествено,че се уговорихме с момчето,че ако продължи да гасне колата ще му върна помпата!Но за съжеление чак сега е взех и стана много късно и тъмно и няма как да е сложим,че е бая работа!Утре ще е сложим,ще е запалим и ще пиша резултатите!Ще е прочета колата като сложим помпата,и ще погледна какво покзва рейла в реално време!За сега е това,ако има нещо ще драскам!Ако се окаже че пак гасне,ще си сложа мойта помпа,и се разбрах с момчето да ми даде Датчика за налягането на горивото за проба да видя данеби да е от него мизерията,макар че силно ме съмнява!A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Здравейте,значи успяхме днес да качим помпата и всичко да си зглобим!Колата пали без проблем,до момента съм е карал и е без грешка!Дори успях и да е прочета и да изтрия старите грешки!Утре ще е прочета пак да видя дали има нещичко из ЕКУ-то!За сега всичко е нормално,да се надяваме че сме оправили проблема и че за напред няма да има дертове!Благодаря на всички който до момента помагаха и най вече на колегата Airfan!Жорка ще черпа! Забравих май май да ви кажа,че донора за помпата е Ланча Капа 2.4JTD! Поздрави!ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
J T D написа:Здравейте,значи успяхме днес да качим помпата и всичко да си зглобим!Колата пали без проблем,до момента съм е карал и е без грешка!Дори успях и да е прочета и да изтрия старите грешки!Утре ще е прочета пак да видя дали има нещичко из ЕКУ-то!За сега всичко е нормално,да се надяваме че сме оправили проблема и че за напред няма да има дертове!Благодаря на всички който до момента помагаха и най вече на колегата Airfan!Жорка ще черпа! Забравих май май да ви кажа,че донора за помпата е Ланча Капа 2.4JTD! Поздрави!
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Поздрави за успешно завършения ремонт и безпроблемно каране.Много е важно да се отговори на следните въпроси за да се избегнат бъдещи евентоални проблеми:1.Кои са причините за да излезат едновременно от строя и двете помпи-подкачващата и нагнетателната.2.Коя е причината да се получи чукане от нагнетателната помпа при първоначалния опит за запалване и липсата на необходимото налягане от нея. Тъй като ти си непосредствен наблюдател на тези проблеми,имаш ли някакъв отговор и ако да сподели.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар