Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво JTD105-колата гасне!Решено!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

J T D написа:
    Stefan Hadjov написа:
    Добра работа си свършил.Смени помпата с нова защото тази може да те остави някъде.Щом идва минус 12 В до IFS-a,а не идва до помпата значи е прекъснал някъде кабела.Не си губи времето да търсиш мястото на прекъсване а направо си тегли един нов кабел от бутона до помпата.Това е по сигурно и по бързо.След като смениш помпата всичко ще заработи нормално и грешки от типа Rail pressure monitoring ili Pressure regulator valve няма да ти излизат.Успех.
    Дано излезеш прав!
    И мисля, че Стефан си заслужава почрпката, само да се престраши да се покаже наживо.

Коментар

Airfan написа:
      И мисля, че Стефан си заслужава почрпката, само да се престраши да се покаже наживо.
      Никви грижи,стига да се оправи!
      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Днес поразпитах за помпа втора употреба,цените са м/у 50-80лв!Но да ви кажа честно не ми се рискува за такава помпа,ама пари за нова нямам за сега!Нова 279лв без ДДС!
        ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Аз викам купи таз:http://axm-auto.com/index2.php?brand...2&show=1пък останалите пари ..... бе ей го де е Филибето, паля и ида да почерпиш
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

На Никола обажда ли се?

Коментар

ogi28b написа:
              На Никола обажда ли се?
              Ами не Оги,ама така като гледам то пък взе че изкочи добра оферта за 148лв нова от axm-auto.com!Май няма да се занимавам за втора употреба!Жорката беше ми казал,че ползваме отстъпка там!
              Прикачени файлове
              ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Привет отново от мен!Значи,днес започнах да търся къде се губи тази маса!Проследих с мултицет масата от IFS бутона до буксата на помпата,която така и не е намерих!Но забелязах следното нещо:на този бутон има два кабела,но като проследих малко по нагоре кабелите и забелязах там,че някой(Жабар) е направил байпас с още два кабела към тези кебели на бутона!Проследих цялата инсталация на този бутон,и 4-те кабела отиват към двигатела!Беше едно разглобяване.....!И се оказа,че тези кабели отиват към модула на алармата!Някой ги е преправял мисля,че с тел кражба да не може да се запали колата!Отворих и модула и проследих всички писти на къде отиват,и влизат в едно малко реле,което е запоено!Мисля,сега изобщо да не се занимавам да си оправям това реле,ами да премахна тези два кабела да няма връзка до алармата,ами директно масата да си ходи до помпата!Забравих да спомена,че модула се намира отпред до десния фар,и е напълно възможно да е влезнало от някъде вода,макар,че всичко вътре си беше сухо!И така,реших си проблема с масата,ама беше голяма играчка до като разглобявах!Остава да си взема тези дни помпата!Поздрави!
                ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Колега като цяло отиват само два кабела към бутона или 4-ри. Ако са само два няма как да прекъсва и + и -. А за баипаса отново нещо не ми е ясно защото ако са в паралел както ти казваш няма никаква логика в работата на бутона +алармата против палене.

Коментар

chaveto написа:
                    Колега като цяло отиват само два кабела към бутона или 4-ри. Ако са само два няма как да прекъсва и + и -. А за баипаса отново нещо не ми е ясно защото ако са в паралел както ти казваш няма никаква логика в работата на бутона +алармата против палене.
                    Колега,ще ти обесня по простичко!До бутона отиват само два кабела,буксата на бутона е 3 пинова но са само два кабела,който най-вероятно идват от релето!По нагоре на инсталцията тези два кабела са цепнати,и на тях са навързани други два,който пък те отиват отпред в алармата!Според теб,защо та ходят тези кабели до алармата,ако не е направено с цел кражба!Не съм е правил аз тази инсталация та да знам!Някой прос жабар го е правил,но незнам защо,как и кога е правено!Важното е че намерих проблема,и ще ги премахна тези кабели!Това е за сега!По просто няма как да ти го обясна!
                    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

chaveto написа:
                      Колега като цяло отиват само два кабела към бутона или 4-ри. [/Ако са само два няма как да прекъсва и + и -. А за баипаса отново нещо не ми е ясно защото ако са в паралел както ти казваш няма никаква логика в работата на бутона +алармата против палене.
                      Ти май нечетеш всичко написано до тук!Къде прочете да съм написал,че няма до буксата на помпата + ????До помпата липсва маса!
                      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Аз исках друго да ти кажа но няма значение............

Коментар

Колега не искам да ти прозвучи лошо но си мисля, че ако продължиш да гаснеш след смяна на помпата проблема може да се окаже двете проблемни дюзи. Днес си уговорих проверка на дюзите и ремонт в сервиз на Бош и се заговорих с момчетата вътре и ми казаха, че при по високи обороти колата гасне от проблем в дюзите, по някой път може и да не са високи оборотите и пак да изгасне. Засега Бош не предлага резервни части като цяло за нашите дюзи освен разпръсквачи. От края на този месец Бош пускал нов стенд за дюзи и вече щяло да има пълен комплект резервни части за дюзите (ще почне да ги предлага) но кога ще дойдат при нас никой не знае :D Иначе цените са 30лв проверка на дюза 60лв труд ако ще се извършва ремонт116лв разпръсквач5лв уплътнители + още нещоТова е тотала за ремонт на една дюза, частите задължително са от тях, дават и гаранция. Също така ми казаха, че дюзата може и да не подлежи на ремонт Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Коментар

Кожодери
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Кожодери
                              Защо бе:30+60+116+5=211 лв.А нова в магазина 800-900 и зависи.И ако стенда е СТЕНД и майсторите са МАЙСТОРИ дюзата става нова.

Коментар

От Германия разпръсквача се намира по 50лв с вкл. доставка.Ама затрих някъде онлайн шоп-а дето ги продаваше.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X