Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коментари по темата - демонтаж-монтаж на JTD инжектори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Все си мисля, че не ти е от това придърпването колега.

Коментар

При един друг колега придърпването изчезна след като си вкара в нормите излишното гориво. Ако искаш в тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=40504 можеш да споделиш какви са твоите предположения.

Коментар

chaveto написа:
        Тези дни ще свалям и 5-те дюзи и отиват на стенд за проверка 30лв на парче. След стенда ще ми кажат какво трябва да се ремонтира по дюзата и тогава ще ми избиват Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 След всичко ще споделя дали досадното придърпване е изчезнало и ще направя отново теста за да видя как е обратното гориво. И това всичко разбира се ако дюзата подлежи на ремонт :D
        Колега един съвет от мене.Като отидеш да ти тестват дюзите поискай да ти дадът данни какви точно параметри мерят на този стенд и за всякя твоя измерена дюза да ти дадът данни за съответните параметри.А не да ти кажат:добри са карай или трябва да се ремонтира.

Коментар

T.e. искай разпечатка с резултатите от теста и не бързай да ги ремонтираш при тях п.с. и запомни коя дифтунга към коя дюза и цилиндър е била
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Искам само да кажа, че това сваляне на дюзи не е много лесна работа когато се заинатят. Първата излезе с развиването, обаче останалите 4-ри не помръдваха на никъде много ВД40 почуквания наляво надясно да се раздвижи по малко. След това с един ключ леко въртене в двете посоки и с много дърпане ги извадих. Направо бяха ръждясали там където влизат плътно в главата. Мислех да пробвам с обратен чук но не знаех къде точно задържат и предпочетох с въртене и напъване по малко да ги извадя. В крайна сметка ми отне по един час на дюза Утре отиват на стенд :DВидимо всичките дупки на разпръсквачите бяха отпушени, беше се насъбрало нагар по върха и през нагара имаше като кратер на всяка една дупка.ЕДИТ: тук има малко снимки на самото сваляне http://chaveto.snimka.bg/automobiles...5.15091192.big От началото почнах с телефона и накрая довърших с апарата :D

Коментар

В твоя случай ти препоръчвам, като ги слагаш да вземеш нови дифтунги !
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Визуално дифтунгите не изглеждат наранени, даже си бяха залепени за дюзите и ги отстраних принудително с клещи. Не е проблем и да ги сменя.

Коментар

@chavetoБраво.Добре си се справил,щом не си успял да батисеш някоя дюза.Че и това става при невнимателна и припряна работа.Опитай се да поискаш да присъстваш на стендовото изпитание на дюзите.Ще бъде интересно да разбереш какво точно изпитват и какво мерят с лични впечатления.

Коментар

Определено няма да ме пуснат и не знам дали ще мога да взема и разпечатка от стенда. Всичко ще мине по вторият начин поради няколко стотин причини :D Все пак ще попитам дали ще мога да получа някакъв документ от стенда.

Коментар

chaveto написа:
                      Определено няма да ме пуснат и не знам дали ще мога да взема и разпечатка от стенда. Всичко ще мине по вторият начин поради няколко стотин причини :D Все пак ще попитам дали ще мога да получа някакъв документ от стенда.
                      Ако съм на твое място и не ме пуснат да присъствам на теста и откажат разпечатка от стенда не бих играл на тази игра.С какво ще докажат че всичко това което ще ти кажат е достоверно и е в резултат на извършен тест.Кои са тези между другото.Да не са Технотест на Гара Искър или под моста за Аерогарата.

Коментар

Дюзите ги давам на човек който работи в сервиза и може да му се има вяра. Досега е правил доста неща за нас и никога не е имало проблем. Не минавам официално заради цената и поради тази причина няма как да присъствам. Уговорката ни е да ги качи на стенда и да ми каже какво трябва и може да се направи. Ако се наложи да се сменят разпръсквачи аз ще му ги купя заради цената, уплътнения и разните други работи който ще се сменят той ще ги осигури. Общо взето може да се вярва на човека.

Коментар

chaveto написа:
                          Дюзите ги давам на човек който работи в сервиза и може да му се има вяра. Досега е правил доста неща за нас и никога не е имало проблем. Не минавам официално заради цената и поради тази причина няма как да присъствам. Уговорката ни е да ги качи на стенда и да ми каже какво трябва и може да се направи. Ако се наложи да се сменят разпръсквачи аз ще му ги купя заради цената, уплътнения и разните други работи който ще се сменят той ще ги осигури. Общо взето може да се вярва на човека.
                          OK.Пиши за резултатите след теста.

Коментар

Дюзите са при мен :D Всичките са били проблемни и нито една не е била в режим. На всичките са им сменени някакви уплътнения и са почистени. Една от дюзите обаче трябва да се смени защото в момента е на ръба от това да стане негодна, човека каза, че ще мога да си я сложа и да карам но просто........................ След малко ще ходя да ги монтирам и да се надявам, че ще я запаля. Теста ще го направя тези дни и ще споделя какво е количеството на обратното гориво. За теста нищо не може да ми даде като документ поради ясни причини, но ми каза, че дюзите си се тестват в няколко режима на работа и това замерване което го правим ние не може да ми каже дали е точно. Просто трябва на нови дюзи да се премери при какви обороти и налягане колко е обратното за да имаме нещо за сравнение.

Коментар

chaveto написа:
                              Дюзите са при мен :D Всичките са били проблемни и нито една не е била в режим. На всичките са им сменени някакви уплътнения и са почистени. Една от дюзите обаче трябва да се смени защото в момента е на ръба от това да стане негодна, човека каза, че ще мога да си я сложа и да карам но просто........................ След малко ще ходя да ги монтирам и да се надявам, че ще я запаля. Теста ще го направя тези дни и ще споделя какво е количеството на обратното гориво. За теста нищо не може да ми даде като документ поради ясни причини, но ми каза, че дюзите си се тестват в няколко режима на работа и това замерване което го правим ние не може да ми каже дали е точно. Просто трябва на нови дюзи да се премери при какви обороти и налягане колко е обратното за да имаме нещо за сравнение.
                              Добре си го направил, ама имам един прост въпрос?Какво измерват при положение, че не знаят какво трябва да дават дюзите, за да имат база за сравнение?Ами ако всичките са еднакво дефектирали, какви стойности ще вземат, за да кажат, че дюзите не са "наред"?
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

chaveto написа:
                                Една от дюзите обаче трябва да се смени защото в момента е на ръба от това да стане негодна..........
                                Казаха ли ти този РЪБ каква стойност има и каква е стойноста на правилния РЪБ.Щом са преценили че е на ръба,значи имат някаква стойност по която сравняват.Нещо много афиф ми изглеждат тези изпитания на дюзите.Много приказки и нищо конкретно.И като едната е на РЪБА защо я слагаш.Какво ти препоръчаха да направиш с РЪБАТАТА дюза.Защо не са и махнали РЪБА и да я направят като другите по малко ръбата.Много въпроси без отговори.

Коментар

Working...
                                X