Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Умната" дюза изключва.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tuni написа:
    "iskv8212" колега отвори капачката на резервоара и пробвай
    пробвах и този вариант но пак същото

Коментар

Колеги незнам дали е тук точно правилното място да питам... но ще ви кажа какво забелязвам от няколко дни...Значи студ голям е тук в София, та на няколко пъти както си карам и ми светва на таблото лампата на "дюзата" като не ми се променя нищо по динамика и начин на движение на колата, просто свети. След време гасне лампата и си продължавам с карането без проблем. Днес следобед съм карал до половината Хемус със светната лампа на помпата. Спрях на Лукойл на Правец и класиката отворих капака да видя какво става затворих го като не видях причини за проблема ми И лампата огасна и до Плевен не е светвала повече.Та колеги кажете тази лампа като светне значи че имам проблем като цяло по колата и системата и си трябва диагностика.... или трябва да човъркам по колата някъде точно определено с определения проблем. Ето това ви питам колеги Благодаря предварително..... Живи и здрави и приятни празници!!Колата е Брава ’99 1.9JTD 105 коня
      99' Fiat Brava HSX 1.9JTD 105Hp -> 05' Fiat Croma 1.9 MJET 16v 150Hp

Коментар

Аз съм го имал тоз ефект 2 пъти в големи студове - -10 -14 и неизправен термостат. След смяната му не е светвала никога повече.

Коментар

Airfan написа:
          Аз съм го имал тоз ефект 2 пъти в големи студове - -10 -14 и неизправен термостат. След смяната му не е светвала никога повече.
          Мерси колега за съвета...А един въпрос още...Има ли и други някакви признаци, по които да позная че дебитомера е "чао от мача"???Днес като се замисля имах и друг странен проблем в студа... качвах се от студенски към околовръстното и спрях на една бензиностанция да си взема винетка и изключих фиата после след 10 минути тръгам да паля запалих... потеглям и дори не предърпа и угасна... така 2-3 пъти аз се шашнах викам какво стана? Гледам сняг ли закопах, какво стана... Реших да изфорсирам малко на свободна и после качих байра и от тогава карах със светната лапма на дюзата....Ебаси проблема...Евентуално сега като каза за дебитомера си обяснявам че не подава правилно въздух за горенето и затова да ми гасне така...Ако се бъркам извинявам се за некомпетентните си разсъждения...
          99' Fiat Brava HSX 1.9JTD 105Hp -> 05' Fiat Croma 1.9 MJET 16v 150Hp

Коментар

Working...
          X