Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Умната" дюза изключва.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имам готов отговор за колегата и ако се интересува знае как да се свърже с мен-лични. Ако я закараш на диагностика и ти покаже грешка (дебитомер и МАП сензор),ако е тъка значи знам какво и е.

Коментар

На мен по някой път ми светва така като я издуя яката, светва на 3000 об/м и гасне след като превключа или върна газта. Но досега двигателя не ми е гаснал. Аз си мисля, че турбото ми пренадува.

Коментар

Ето клипчета.На този гасне на около 4000 и като запаля пак си е ок.проба 1А тук стана на трета на около 3300.Това не го очаквах проба 2
        Marea Weekend
        2,4 JTD 130 '99

Коментар

1. Пренадува - по-вероятно.2. Аномалия в налягането на горивото - по-малко вероятно.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Виж за течове по горивната система.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Когато имаме пренадуване от турбината,МАР-сензора отчита нереална стойност на налягането във всмукателния тракт и нормално контролера вкарва двигателя в авариен режим на работа,при който се развърта максимум до 3000 об и свети непрекъснато чеклампата на таблото.Но същия дефект е възможно да се получи и от неизправем МАР-сензор.Този дефект ми прилича много на прекъсване на сигнал от Датчика за положението на коляновия вал и то саамо при определени обороти и вибрации.В този случай двигателя си пали отново,не свети лампата защото сигнала е възтановен.

Коментар

Махнал съм крушката(или диод беше-не се сещам)"внимание",защото съм махнал абс-а.Та може и да иска да светне,но няма крушка.Понеделник или вторник мисля да посетя Бош... на околомръсното за диагностика.А за какви течове да гледам?Къде?
                Marea Weekend
                2,4 JTD 130 '99

Коментар

Течове по нефтопроводите, особено в краищата им, където ги държат скоби.

Коментар

Ок.Утре ще прегледам.едит:До колкото видях няма течове.Поизмих двигатела до където можах да стигна с четчицата и обезмаслител,и утре като я покарам пак ще я погледна.
                    Marea Weekend
                    2,4 JTD 130 '99

Коментар

Ходих до Бош-а.Пичовете около час и половина я човъркаха и направиха две кръгчета и аз едно.Дебитомера ми бил добре,дюзите също.Грешки не са чистили.Не ми казаха,че има.Смениха някакъв датчик с техен на едната проба,като имаха опасения,че е от него.После май друг пак така.В крайна сметка ми казаха,че мислят,че е или някакъв регулатор(не се сещам точно какво назоваха),който струвал около 500 лева и нямали такъв да пробват,или помпа.Насочиха ме към Бистришко шосе-имало някакъв сервиз за "италианки".Та ще ходя там,но да видим кога.Та тяхната преценка е,че правила голямо налягане.
                      Marea Weekend
                      2,4 JTD 130 '99

Коментар

Според мен мисля че това е проблем в педала за газта. Пледставлява реостат който управлява ГНП- то, срещал съм 2 такива случая на две Мареи едната беше с JTD 2.4 на която всички дюзи са й електронно управляеми и една друга с TD 2,4 при нея ел. управляема е само първата дюза . Притях се получаваше точно същия проблем светва дюзата на таблото и колата умалява/забива муцуната/

Коментар

Georgi_77 написа:
                          Според мен мисля че това е проблем в педала за газта. Пледставлява реостат който управлява ГНП- то, срещал съм 2 такива случая на две Мареи едната беше с JTD 2.4 на която всички дюзи са й електронно управляеми и една друга с TD 2,4 при нея ел. управляема е само първата дюза . Притях се получаваше точно същия проблем светва дюзата на таблото и колата умалява/забива муцуната/
                          Имах подобен проблем, както си карам и колата забива муцуна, натискам газта до дупка и то я отпъне я не, оказа се точно този датчикако е от датчика на педала на газта ще изпише грешка, виж тази тема, нищо ти не коства да направиш процедурата за 5 мин се чисти и после само чакаш да изсъхне 30-60 мин http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...0%EB+%E3%E0%E7
                          Fiat Bravo JTD '99

Коментар

гасне в движение

Здравейте имам фиат скудо 2.0 jtd който взе да ми гасне в движение след което при даване на контакт бълбука от към резервоара и след няколко опита пали и след известно време пак гасне и всичко отначало моля помагайте

Коментар

"iskv8212" колега отвори капачката на резервоара и пробвай
                              Live for speed

Коментар

Tuni написа:
                                "iskv8212" колега отвори капачката на резервоара и пробвай

Коментар

Working...
                                X