Привет колеги.Бях си пуснал въпросчето в друга тема нещо като едит,но без резултат.Преди нямах този проблем,защото колата не можеше да качи 4000 оборота. :D С нов дебитомер съм и сега колцата е доста пъргава.На първа скорост като я настъпа и на 4000 оборота(бързо ги достига,поради пилене на гумите)индикацията на дюзата светва и колата изгасва(забива муцунка).При повторно палене,дюзата не иска да изгасне(при подаване на контакт светка и за 4-5 секунди гасне),но пали и след 3-4 секунди гасне и всичко е наред.Така 2 пъти.Явно не е случайно първия път.Дали има някаква защита да не се прецака дюзата или и се подава повече ток или де да знам и аз.Дали не е тръгнала да си заминава?Гледам да не я настъпвам до толкова,но не съм и се нарадвал как върви още и за това става така.Може ли да е от дебитомера?Този,който сложих го дават че става за колата,но истинския и е двойно по-скъп.Забелязах също,че стана по-шумна и по-чувствителна.И придърпването се увеличи(това на ниските обороти).Дали с една диагностика(проверка)на компа може да се оправи нещо.Благодаря за вниманието.Хайде бе колеги,30-ина души са чели,нито едно мнение.Да не съм ви обидил с нещо? Мога да направя и клипче,ако трябва. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Умната" дюза изключва.
Collapse
X
-
emzo написа:ogi28b написа:Лампата за грешки в системата НЕ светва от изфорсиране, категорично.
Коментар
-
Колеги,извинете за закъснението-сега се прибира.Бих се заклел,че бях написал каква ми е колата,след питането на колегата kluchar.2,4 JTD 130 ’99Това го прави само като я настъпя до 4000 оборота.Ако не ги качвам до толкова,няма проблеми.А на мой колега с ТД 100 или 105 (не съм сигорен),след като споделих,той е настъпил неговата до 4500 и няма такива проблеми.Малко повече ръмжи разбира се,но не гасне.Другата седмица ще търсим някакво представителство на Фиат тук в София да я закачат и прегледат.Ще взема да направя едно клипче.Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
Rail pressure low or highpressure regulator valveВиж на диагностиката дали няма да имаш такива грешки, ако имаш такива - направи и този тест - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46422---Оги, твойта кола е изправна, ти не се меси тукF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар