Колеги, ето отново си купих нова пробка за картера на Мареата.Естествено последните (може би) маслари са омазали нещата.Та си смених маслото чрез изсмукване, ама такива работи не ми харесват.Та си купих нова оригинална пробка за картера и съм я приготвил за следващата смяна на маслото.Ето я.Малко данни:Резба -> М18х1.5Дължина ->27ммДифтунгата за нея трябва да е:18х26х1.5мм
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нова пробка за картер.
Collapse
X
-
chaveto написа:А какво точно са омазали, че се налага нова пробка?CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
Vladim написа:naskobg написа:И аз я смянях по същата причина. Бяха ми заоблили шестограма, та ми я развиваха със секач. Новата я взех от Александър ауто май за 27 лв.
Коментар
-
Много пъти съм го правил, една гайка на която шестограма да е с диаметъра на пробката и с телоподаващо внимателно се заварява вътре през резбата и вече е с външен шестограм. Аз моята с шестограм дълъг около 25см и тръба около 1м не можах да я развия. Големият чук, напъвам с тръбата и шестограма и леко почуквах по ключа и тръгна, иначе щях да счупя всичко но не тръгваше. На един приател така в сервиз не е искала да тръгне и там с гаиковерта са я пробвали и пробката е изпаднала с едно парче от картера.
Коментар
-
Цената се спомена в темата - 27лвПричината за покупката също - размазан шестограм и в момента изглежда на О.На картерите на 1.9 двигателите определено не е удачно да се заварява гайка върху пробката (побългаряване) и така да си караш.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ам аз на 3 смени на маслото 2 пъти сменях пробката ... първият път, защото я бях загубил по улиците Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 А вторият път си се наложи ... 5-6 лева ми взеха за пробката мисля от симеон някъде ... че ми беше най близо ... и 1 лев май беше това дето се подлага медното ... абе ... по добре на 2 пъти веднъж да я сменя, колкото да ми се налага после смуканеFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Аз ли съм единственият, който кара без пробка....като спуках картера ми го завариха без пробка, понеже удърът беше точно в нея и ми казаха, че ако сложат пробка може оак да се нацепи....Убедиха ме, че нямало никакви проблеми маслото да се сменя чрез изсмукване с вакуум....за сега 2 пъти го сменям след това....Дали може да има някакви последствия?Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Аз ли съм единственият, който кара без пробка....като спуках картера ми го завариха без пробка, понеже удърът беше точно в нея и ми казаха, че ако сложат пробка може оак да се нацепи....Убедиха ме, че нямало никакви проблеми маслото да се сменя чрез изсмукване с вакуум....за сега 2 пъти го сменям след това....Дали може да има някакви последствия?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар