Знам, че е изписано много по темата, но не окрих отговор на един въпрос, койот ме мъчи! Смених една свещ за мнооо пари - 36лв BERU. Т’ва не е проблем, видях как става и повече няма да дам майстор да ми сменява или тества свещ.....но т’ва е друга тема!Имам два въпроса:1. Интересува ме проблемът с релето, как релето "знае" да изчака 7-10сек за да загрее "Искра"-та, след като то нормално работи до 3.5 сек в зависимост от външната темперетура?!? Знам, че ако е студено подгряването продължава и след запалването, но все пак, достатъчно ли е да се изчака повече?!?2. К’во се случва, ако свещите са различни т.е една заграява за 3.5 сек, а друга за 10сек?!?3. Въобще възможно ли е пълноценно подгряване със 10сек свещи и оригиналното реле или си разчитаме, че JTD-то, ако е в дробра форма пали почти винаги?!?Не намирам цена под 30лв за 3сек свещи, независимо от марката, като в БГ "Бош" и "Шампион" не бих купил, единствено "DENSO", "BERU" или в креан случай "Iskra".ПОЗДРАВИ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подгревни свещи Искра.....за пореден път!
Collapse
X
-
Колега не така смело с изказването за смяна на подгревни свещи, такъв може да го ядеш, че не е истина. Релето би трябвало да се управлява от комп. и той определя кога и за колко да грее. Всеки казва, че Jtd не грее но моето грее след запалването, когато станат по ниски температурите ще видя дали ще грее и преди паленето.Свещите трябва да са ти еднакви, иначе се получава в един цилиндър загряване в друг не. Някак си много малко ми се вижда като време за подгряване това 3.5 сек.слагал съм свещ на акумулатора и знам, че и трябва доста повече време докато нагрее. То си има всякакви свещи като време но аз говоря за свещ по каталог за 2.4Jtd
-
Не го мисли това.Има изисквания според производителите и/или вид система това колко секунди е необходимо, за да загрее свещта.Ако свещта се прави за common rail или в частност жтд, то свещта е съобразена с времето за подготовка на запалването.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
chaveto написа:Колега не така смело с изказването за смяна на подгревни свещи, такъв може да го ядеш, че не е истина. Релето би трябвало да се управлява от комп. и той определя кога и за колко да грее. Всеки казва, че Jtd не грее но моето грее след запалването, когато станат по ниски температурите ще видя дали ще грее и преди паленето.Свещите трябва да са ти еднакви, иначе се получава в един цилиндър загряване в друг не. Някак си много малко ми се вижда като време за подгряване това 3.5 сек.слагал съм свещ на акумулатора и знам, че и трябва доста повече време докато нагрее. То си има всякакви свещи като време но аз говоря за свещ по каталог за 2.4JtdFiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Релето всъщност е много умна машинка. Разпознава изгоряла свещ, не сработва, ако има късо съединение и по този начин измервайки съпротивлението на всяка свещ вероятно преценява, колко време да подгрява. Някой бе замервал Искрите и други свещи и бе установил, че са с малко по-различно съпротивление.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Релето всъщност е много умна машинка. Разпознава изгоряла свещ, не сработва, ако има късо съединение и по този начин измервайки съпротивлението на всяка свещ вероятно преценява, колко време да подгрява. Някой бе замервал Искрите и други свещи и бе установил, че са с малко по-различно съпротивление.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:....Частично съм съгласен, че релето е "умно", "умно" е, но не чак толкоз. "Интелекта" му се заключава в това да може да си комуникира с компютъра на автомобила и да работи в много различни режими....и толкоз(според мен!!!)...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Reptile написа:....Частично съм съгласен, че релето е "умно", "умно" е, но не чак толкоз. "Интелекта" му се заключава в това да може да си комуникира с компютъра на автомобила и да работи в много различни режими....и толкоз(според мен!!!)...Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
ogi28b написа:Reptile написа:След запалването, от информацията от ламбда сондата, компа може да подаде сигнал за допълнително подгряване.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:Владе - ама за т’ва спор няма, че си комуникира с компютъра и че мери всички свещи, нали и аз т’ва пиша "Интелекта" му се заключава в това да може да си комуникира с компютъра на автомобила".Не ми се вярва следното твърдение ".......измервайки съпротивлението на всяка свещ вероятно преценява, колко време да подгрява"...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар