Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пунто jtd ръководство

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

пунто jtd ръководство

Здравейте на всички фиатаджии!Интересува ме дали мога да си намера ръководство за този модел на фиат!Благодаря!

http://download.fiat-bg.org/Books/Punto/
    '08 Alfa Romeo 147 Q2
    ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

Много мерси! И още едно въпросче може ли да се качи софтуер от браво или стило на това пунто? Или говоря глупости?

Коментар

Второто, става ли дума за качване на софтуер ти трябва пълно съвпадение на доста неща, ECU модели, хардуерни номера, софтуерни номера и тн.
        '08 Alfa Romeo 147 Q2

Коментар

И още нещо знам че без диагностика няма да мина ,но ме чопли до утре.Имам проблемче с пунтото ....как си работи ,така гасне и ...няма палене свети една червена лампа като дам на контакт и неще да чуе.Като истине малко(половин час),пали и докато загрее няма проблем.Много странно 1800 км минах за 8 дена и нямаше никакви проблеми,а сега!Добре че не ме остави някъде из родопите ,че вълци щяха да ме изядат :D

Коментар

1. за гасненето - http://forum.fiat-bg.org/search.php?mode=results и напиши датчик запалване2. за софта - не си прави такива експерименти, ами иди и си плати да ти го направят, както трябва.И ако местожителството ти не беше hhh можеше и да те насочим
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

1. за датчика до колкото прочетох,но не разбрах има ли значение дали колата е топла или студена,като гасне.при мен гасне като загрее.2.на мен софта си е в ред ,но си мисля ,че с друг софт от 85 ше стане 105 кончета :D ,ама май само си мися а?

Коментар

BAD PARADISE написа:
                1. за датчика до колкото прочетох,но не разбрах има ли значение дали колата е топла или студена,като гасне.при мен гасне като загрее.2.на мен софта си е в ред ,но си мисля ,че с друг софт от 85 ше стане 105 кончета :D ,ама май само си мися а?
                Датчик колянов вал, датчик запалване или датчик на Хол (всеки му вика различно) ти е проблема, това иска да ти подскаже колегата emzo. Чест проблем е при всички фиати, сменя се датчика и забравяш. За софтуера си далеч много от истината, качването на коне не става като качиш софтуер от друга кола, с което ще убиеш ECU-то класически, да не говориме че self check-a дори не би трябвало да ти позволи подобна глупост. Чип тунинга (това от което се интересуваш) се прави на база на софтуера от твоята кола, модифицират се горивни карти с което се подава повече гориво и всички други неща около тях.Ако искаш да си чипнеш колата се обърни към специалист в областта, твоя мотор е подходящ за подобни интервенции като безопасния максимума при теб се върти около 117 коня след промяна на софтуера.
                '08 Alfa Romeo 147 Q2

Коментар

Много мерси за изчерпателния отговор.Утре да се надявам,че поне ще се разбере от какво е.

Коментар

Много благодаря на всички,които познаха без диагностика какъв беше проблема с пунтото.Оказа се датчик на запалването,но диагностиката го хвана като грешка(бях чел ,че може и да не отчете като факт).Но как е възможно в александър ауто този датчик да струва98лв.,като на всякъде е м/у 48 и 56?

Коментар

Каква фирма ти е датчика който си купил и какъв ти беше старият на двигателя?

Коментар

Стария е BOSCH а новия който го предлагат в александъра нямам идея какъв е .Нямаха го на склад трябваше да чакам м/у 7и20 работни дни за доставка :D аз естествено си взех втора употреба за30лв

Коментар

Не можах да открия дали има файл за Фиат Улисс 2,0JDT 2000г.
                          Въпросния сайт е много засукан!
                          Може ли да помогнете с поточен линк към файловете

Коментар

Илиян И. 79 написа: Преглед на мнението

Това е т.нар. еурован. Минал е покрай ФИАТ.
                            Виж при пежо/рено/ситроен

Коментар

Илиян И. 79 написа: Преглед на мнението

Линкът сочи към стария домейн, актуалният е www.fiatform.bg! ?
                              http://download.fiatforum.bg/Books/Ulysse
                              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Working...
                              X