Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea TD100 няма мощност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: re:

deadman_walking написа:
    Колега пиши, като достигнеш до решение на проблема.Много ме вълнува , защото и аз съм с почти същия проблем, с единствената разлика че след 2.500 оборота турбото ми започва да ,,свисти,, и разхода ми на гориво се увеличи (9 на 100 извънградско).
    по-добре си намери добър дизел сервиз ако искаш преди това ходи да ти замерят някъде турбината. Аз във Варна знам къде са най-добрите турбо майстори, но и в сф неможе да няма. Поразрови се малко из нета и ще ги откриеш. Не чакай проблема да ти стане по-сериозен.
    FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

deadman_walking написа:
      Колега пиши, като достигнеш до решение на проблема.Много ме вълнува , защото и аз съм с почти същия проблем, с единствената разлика че след 2.500 оборота турбото ми започва да ,,свисти,, и разхода ми на гориво се увеличи (9 на 100 извънградско).
      Я обясни малко по-подробно как свисти, че може да имаш като моят пролем?
      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

slavy_ivanov написа:
        Аз във Варна знам къде са най-добрите турбо майстори
        Може ли да споделиш местоположението на този сервиз....във Варна!П.П. Може и на л.с.
        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

i4kin написа:
          slavy_ivanov написа:
          Може ли да споделиш местоположението на този сервиз....във Варна!П.П. Може и на л.с.
          Видях ти поста и ще отговоря бързо:Намират се в едно хале на Технически Университет, точно до входа. отпред има малък паркинг и 1-2 гаражни врати. Ще го намерите доста лесно ето и линк http://www.unitechturbo.com/ успех колега, дано не е проблема в турбината защото тя по принцип тръгва с добра мощност точно след 2200-2300 оборота

Коментар

slavy_ivanov написа:
            i4kin написа:
            slavy_ivanov написа:
            Видях ти поста и ще отговоря бързо:Намират се в едно хале на Технически Университет, точно до входа. отпред има малък паркинг и 1-2 гаражни врати. Ще го намерите доста лесно ето и линк http://www.unitechturbo.com/ успех колега, дано не е проблема в турбината защото тя по принцип тръгва с добра мощност точно след 2200-2300 оборота
            едит: ако ти трябва и добър дизел сервиз - най-добрите според мен в града: ходи в ЗПЗ - последното кръстовище/светофар/ преди магистралата за София правиш ляв и там след белите бараки, които ти се падат от дясно веднага в дясно караш напред и ще ги видиш, те са към края на уличката. ако има нещо пиши ми лично. успех трябва да имам и телефон някъде, но не ми се търси сега

Коментар

Благодаря за бързите отговори колега!Нямам засега проблем с колата,но нали знаеш..за Варна много трудно се намират свестни сервизи освен няколко...П.П..Сервиза на колегата Живко е един от тях..Два пъти съм ходил и съм много доволен..

Коментар

i4kin написа:
                Благодаря за бързите отговори колега!Нямам засега проблем с колата,но нали знаеш..за Варна много трудно се намират свестни сервизи освен няколко...П.П..Сервиза на колегата Живко е един от тях..Два пъти съм ходил и съм много доволен..
                не го знам кой е Живко, но можеш да ми споделиш къде е сервиза за който ти говоря се наложи 2 пъти да пипват по колата, оттогава до сега не е мръднало нищо - почти 15 месеца а съм врътнал 45к км . В момента не съм във Варна и ми е терсене, че нямам доверен майстор, дори за един ремък

Коментар

Намира се на бул."Христо Смирненски".Примерно идваш от магистралата за София,не на първото кръстовище,а на 2-ро(мол-Варна) свиваш наляво по "Смирненски".Караш само направо.Има бензинностанция Шел.Сервиза е точно срещу нея!Занимава се главно със спирачки и окачване

Коментар

deadman_walking написа:
                    Привет, според описанието което даваш колега нй-вероятно имаш някъде пробив в маркучите от турбото през интеркулера до колектора...

Коментар

puls написа:
                      deadman_walking написа:
                      Привет, според описанието което даваш колега нй-вероятно имаш някъде пробив в маркучите от турбото през интеркулера до колектора...
                      Да и аз за това си мислех, и тази събота ще прегледам целият въздушен път. Благодаря за бързият отговор.
                      Fiat Bravo 1910 TD. "GT" (100CV)

Коментар

Това не съм си го съчинил.
                        Прикачени файлове
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Правилно е посочено в мануала, Dido_Liubenov! Но явно не си погледнал добре написаното, защото това касае само коригирането на статичния ъгъл на помпата, което ECU -то променя в тесни граници (както писах - с 3-4*) с помоща на авансаторния клапан, вследствие на обработени данни от:1.Маф сеннзор.2.Датчик за температура на вх, въздух.3.TPS4.Температура на охлаждащата течност. Това обаче е само малка и финна корекция и затова при тия помпи, статичния ъгъл на предварение е фиксиран. Основно изпреварването на впръскване (динамичното) се регулира по чисто механичен път и никакви потенциометри не му влиаят. При другия модел на помпите Лукас, т. е. не DPC FT-09, a - EPIC, регулирането е електронно и се ползва информацията от TPS-a. Но те не се монтират на тоя модел Фиат.
                          Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                          X