Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен шум от двигателя 2.4Jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има си някаква опция на климатроника дето го вкарва в някакъв режим който започва да ти вади всички стойности от двигателя (датчици, матчици и т.н.) та от там влизам и мога да гледам оборотите с точност. И на мен повече ми харесва как работи на 800об/м но предполагам по софтуерен път се коригират оборотите или с потенциометъра на газта.

Коментар

Аз го имам същия, някакъв резонанс или триене по капака на ангренажа е. Като натиснахме капака в горния му край и звука се променяше :P

Коментар

chaveto написа:
        Само да си сложа крака на газта и веднага изчезва. Ниските обороти са 768 и като подам газ до 805 и веднага изчезва звука.
        При мен също изчезваше шума при повишаване на оборотите.В интерес на истината шума от записа не е много отчетлив и така на думи ще е трудно да се установи.Но съм карал 2,4 TD и 2,4 JTD (136 к.с.).И при двата мотора шумът беше един и същ.Причината за него беше веригата на маслената помпа,тъй като блока на двата мотора е един и същ.Пробвал съм какво ли не-и по гъсто масло и добавки,но ефект нямаше.Единствето спасение в случая е смяна на веригата.Не е фатално да се кара и така,но шума е доста дразнещ.Другият вариант е да трака нещо по мотора в следствие на вибрациите при работата му,но ще трябва да огледаш за да откриеш нещо.
        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Ето още един клип на който се чува по ясно въпросният шум http://video.data.bg/27/%D0%9A%D0%BE...0%BE%D1%80На затворен капак се чува само въпросният шум и леко пощракване от самата работа на двигателя. На отворен капак като снимам точно в средата на двигателя се чува ясно. След малко добавки в горивото остана само този шум, щракането което е специфично за дизел изчезна на 90% и вече шума е дразнещ. С телефона като снимам двигателя много се чува, с просто ухо направо не се чува или аз съм си глух Да добавя, че като минавам до левият фар (шофьорската страна) се чува най ясно.

Коментар

Working...
          X