Направил съм едно клипче в което се чува странен шум от двигателя. Чува се навсякъде все едно в нещо кухо има някакво румолене или нещо от тоя сорт. Не мога да го обясня, но освен тракането което си е специфично за дизел се чува и другият звук. Така като слушам се чува като, че ли някъде над турбото, но от къде идва не знам. Възможно ли е да е от турбото, има доста луфт на ротора във всички посоки.Клипа http://video.data.bg/27/%D0%9A%D0%BE...88%D1%83%D0%BC
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен шум от двигателя 2.4Jtd
Collapse
X
-
На фона на нормалния шум от ДВГ ми е трудно да определя от клипа какво може да издава този гаден звук, но на мен ми се случва понякога, аксиалния лагер на съединитела да не отдели добре, и тогава се получава подобен шум. Като натисна съединитела и изчезва (докато е натиснат педала). Като го пусна по-рязко се оправя. Но това се случва рядко и само когато съм изключил от скорост и съм спрял, затова засега няма да го ровя.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:но на мен ми се случва понякога, аксиалния лагер на съединитела да не отдели добре, и тогава се получава подобен шум. Като натисна съединитела и изчезва (докато е натиснат педала). Като го пусна по-рязко се оправя. Но това се случва рядко и само когато съм изключил от скорост и съм спрял, затова засега няма да го ровя.
Коментар
-
ogi28b написа:Dido_Lyubenov написа:но на мен ми се случва понякога, аксиалния лагер на съединитела да не отдели добре, и тогава се получава подобен шум. Като натисна съединитела и изчезва (докато е натиснат педала). Като го пусна по-рязко се оправя. Но това се случва рядко и само когато съм изключил от скорост и съм спрял, затова засега няма да го ровя.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Понеже ми виеха и двата лагера на главините от пред и я вдигахме и я въртяхме за да сме сигурни, че виенето е от лагерите а не от скоростите и е слушано за всякакви шумове от всякъде. Аз лично на отворен капак си го чувам съвсем ясно, затворя ли капака трябва да се заслушвам за да го чуя. Шума си се чува от към турбото или поне там предпазните ламарини според мен го усилват и му придават специфичният звук. Одеве пак слушах и отново карах да ми натискат съединителя за да елеминирам скоростите или нещо покрай тях, никаква промяна.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар