Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с airbag - marea sedan 1.9TD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За фиат Стило става на въпрос. :D

Коментар

колега,предишната ми кола беше Пежо 306 от 1999г и имах подобен проблем с лампата на аирбега,който се появи точно след една автомивка.Повече от година карах колата така,докато един ден ми казаха,че е хубаво след като дам на конктакт,да изчакам около 10-на секунди.Това е времето за което компютъра си прави диагностика на системата,и ако се избързва с паленето е възможно да отчита грешка точно в аирбега.Наистина проблема изчезна от първия път в който направих това.След това ,се случи няколко пъти в бързането си да забравя да изчакам въпросните 10 сек.и лампата отново почваше да свети,понякога с дни .Сега карам Мареа комби ЖТД,ти си с ТД и при нас изчакването преди палене си е задължително,но все пак,реших да споделя тази информация с теб,може да ти е полезна-надявам се Успех
      kovach
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD ELX

Коментар

kilikanzer1 написа:
        За фиат Стило става на въпрос. :D
        ЧЕкай, чЕкай сега. Нали в темата ставаше дума за Мареа 1,9 ТД...Тези снимки и това, което си писал значи е за Стило, така ли ?... . Ако е така с много "излишна" информация затрупваш питащия и нас следящите тази тема :D
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Темата е от август месец 2009.г. и досега не е имало интерес към нея. Колегата kilikanzer1, я подновява, но без да задава въпрос по нея и без да има основоние за възникнала авария и въпроси. Странно, но не виждам на кого помагаме в случая.
          Fiat Marea TD100

Коментар

на никого!Само едно пояснение обаче.На всички ви е ясно какво пише в инструкциите за аирбаг-а.След изтичане на десет години от поставянето на аирбага на возилото,няма гаранция че ще се задейства и ще ви спаи живота!Така , че аирбага се сменя заедно с електония блок за управление и коланите с машинките.Това е към 400 евро-тук в Италия.Ако в България Ви ги направят за по-малко-окей.Така че когато си купувате каруца с марката Фиат-гледайте поне да не е на 10 години! :D :D :D

Коментар

Фиат мареа уикенд TD 100 -производство от 1999 година- нагоре, има сензорите показани на снимката по горе!Така, че е актуално и за Мареа!Нарича се Passenger presence sensor PPD. Свързва се с белите куплунзи под седалките.Така че , не е само на Фиат Стило.Показал съм Ви снимките, за да знаете визуално какво представляват ППД сензорите.

Коментар

kilikanzer1 написа:
                Фиат мареа уикенд TD 100 -производство от 1999 година- нагоре, има сензорите показани на снимката по горе!Така, че е актуално и за Мареа!Нарича се Passenger presence sensor PPD. Свързва се с белите куплунзи под седалките.Така че , не е само на Фиат Стило.Показал съм Ви снимките, за да знаете визуално какво представляват ППД сензорите.
                Да, това е много полезно! А и малко хора се сещат, че на колите ни втора употреба, гаранцията на еърбега е изтекла и няма много смисъл от скъпоструващи ремонти. Най добре е да се подменят пиропатроните, но преди това е нужно да се сканира ЕКУ-то му, за да е наясно дали не е отчело възникнал инцидент. Защото при такъв се подменя и то и ако си платите само за нови пиропатрони, то пак няма да има полза!
                Fiat Marea TD100

Коментар

Мога да бъда и още по-полезен ,ако някой ми каже как да преобразувам pdf файлове в такива , че да мога да ги копирам и постваям в форума.Пълен съм с електрически схеми и на двигатели такива.В форумните няма толкова полезни нещица.Мога и чертежи да ви коп/на и рисунките от мануала.Когато съм полезен с нещо се чувствам доволен.

Коментар

kilikanzer1 написа:
                    Мога да бъда и още по-полезен ,ако някой ми каже как да преобразувам pdf файлове в такива , че да мога да ги копирам и постваям в форума.Пълен съм с електрически схеми и на двигатели такива.В форумните няма толкова полезни нещица.Мога и чертежи да ви коп/на и рисунките от мануала.Когато съм полезен с нещо се чувствам доволен.
                    Ами, във секция Download, във форума, има доста мануали. Даже почти всичко, за Фиат. Но ако имаш нещо ново, по-подробно или различно от каченото там, то свържи се с модератор, за да се уточните за най удобния начин за качване на материали. Всяко ново нещо е добре дошло.
                    Fiat Marea TD100

Коментар

kilikanzer1 написа:
                      "Solid Converter PDF" е програмка която ще ти помогне да редактираш pdf. файлове колега.
                      ...The Path Of Excess Leads To The Tower Of Wisdom...

Коментар

Мерси за инфото колега !Ще я потърся и ще се опитам да ви логна от моето мануале текстове с рисунки. :D

Коментар

На моя Фиат мареа уикенд JTD 130 - производство 12.1999 година има стикер на вътрешната страна на капака на жабката с перфорация, че през 2009 г. е извършен преглед на еърбега. Колегата "италианец" дали знае какво включва този преглед в Италия ? Поздрави.

Коментар

FEN TEMPRA BG написа:
                            На моя Фиат мареа уикенд JTD 130 - производство 12.1999 година има стикер на вътрешната страна на капака на жабката с перфорация, че през 2009 г. е извършен преглед на еърбега. Колегата "италианец" дали знае какво включва този преглед в Италия ? Поздрави.
                            да аз имам същия стикер и ми е интересно какво ще рече Но пък Айрбега си свети и грешката неможе да се изтрие такаче следя с интерес дали някой ще успее да намери решението.
                            ...The Path Of Excess Leads To The Tower Of Wisdom...

Коментар

Внос от Италия ли е колата?Дай ми два дена да попитам оторизирания ел монтьор и ще ти кажа.По принцип след десет години се сменят пиропатроните , еърбега и електронния модул.Ако има нещо което да се ремонтира в България не знам.

Коментар

Да, Мареата е нов внос от Италия с бивш рег. № /TARGA/ BH458EP от VICENZA, ZFA1850000035964 и международна товарителница изготвена в FERNETTI на 21.04.10, CECCATO § ZANNINI. Дерзай приятелю, не два дни...всичкото време е твое. Поздрави :D

Коментар

Working...
                                X