Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат на маслото... ? :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термостат на маслото... ? :)

Някой сменял ли е има ли идея, колко струва? Всъщност това ми прилича на термоклапан (номер 6 на схемата), който не би трябвало да струва повече от 20-30лв. но знам ли... Също така мисля да сменя и маркучите от мотора към масленият радиатор (11 и 12 от схемата), защото са вече доста омаслени и ме е шубе да не ме оставят накъде. Случайно да имате идея, къде да ги търся?
    Прикачени файлове
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Според едно издание на EPER - този термостат струва 130 паунда, номерът му е 46433554Според същото издание - номерата на маркучите ги има в две версии, зависи от годината на колата вероятно. Вариант 1: 46467879 - от помпата към радиатора; 46467878 - радиатор -> помпаВариант 2: 46469582 - помпа -> радиатор; 46479580 - радиатор -> помпа

Коментар

Има ли някаква конкретна причина да искаш да го сменяш или само питаш ?
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Има ли някаква конкретна причина да искаш да го сменяш или само питаш ?
        Така и така ще сменям маркучите, искам да го сменя и него. Имам леки подозрения, че е вечно отворен, т.е. върти маслото през радиаторчето непрекъснато.

Коментар

Никъде не го намирам.Ама ще потърся още. 130 лири не са малко обаче.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Маркучите ако са много скъпи могат да се изработят от някоя фирма.Има доста такива в България.http://www.vesta-vi.com/И още един производител.Изработка на спирачни тръбички. Изработка маркучи за климатици. Изработка маркучи за хидравлика на автомобил.София, кв. Враждебна945-01-15; 0888 862 260
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

..

А ако си носиш и старите накрайници цената е символична.Миналата година един приятел си прави в Разград за климатика.мисля,че беше 6лв метъра.

Коментар

Re: ..

Kroko61 написа:
                А ако си носиш и старите накрайници цената е символична.Миналата година един приятел си прави в Разград за климатика.мисля,че беше 6лв метъра.
                Е не... това няма, как да стане. Искам да си ги сваля и сложа новите, а не да се разхождам с градски транспорт. Ще разпитам първо по магазините за авточасти, а след това разни за хидравлични джаджи.

Коментар

..

При такава разлика в цената бих се повозил.Струва ми се ,че тези които продават разни,,маркучи,,изобщо не си играят. Или както казва един приятел,,тия си мислят,че ако продават през 20процента ще умре поне майка им;

Коментар

Re: ..

Kroko61 написа:
                    При такава разлика в цената бих се повозил.Струва ми се ,че тези които продават разни,,маркучи,,изобщо не си играят. Или както казва един приятел,,тия си мислят,че ако продават през 20процента ще умре поне майка им;
                    Е там е работата, че никой и никъде на намирам цени на оригиналните маркучи... Така, че не знам за, каква разлика в цената говориш. А относно цената на термовентила... e-per едва ли може да дава някаква представа.

Коментар

..

Сега се сетих:климатика беше на Крома бензин и разликата беше повече от 1 към 20

Коментар

Това с термостата би трябвало да се проверява както при водата.Поработва мотора 10мин и пипаш радиаторчето - ако е топло е ясна работата.

Коментар

1115 написа:
                          Това с термостата би трябвало да се проверява както при водата.Поработва мотора 10мин и пипаш радиаторчето - ако е топло е ясна работата.
                          Ванка това ясно... обаче знаеш ли, къде е завряна тази гад? Ще погледна да видя няма ли някаквъ начин на пипане без да се омажа до уши

Коментар

.

Какво стана с термостата колега?

Коментар

Working...
                            X