emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
премигва ми лампата на свещите
Collapse
X
-
grosmaster написа:Днес ги мерих с пробна лампа всичките ОК, с мултицета 3-та е пътник
Коментар
-
Здравей колега.Имах същия проблем, само че не съм с ЖТД, ТД100 ми е колата.Та палеше трудно и мигаше лампичката за 30 сек.Смених свещите, но проблема ми се оказа в релето-1 жичка се беше откачила.Та имай го в предвид, защото аз се оръсих 100 лева за свещи и половин ден мъки и псувни, защото си ги сменях самТря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
grosmaster написа:emzo написа:Искра.Dido_Lyubenov написа:И откъде си сигурен, че като си я взел, не са работели две подгревни свещи Или това е било оправданието на продавача на въпроса " Защо пали трудно ?"F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Аз моите ги смених много лесно, дълбока вложка номер 10 няколко удължения и всичко стана за 10мин. Преди това издухах с компресора при свещите за да няма боклук покрай тях. Първата започна да се отвива много трудно и напръсках с контактен спрей (не е за раздвижване) спрея е предимно спирт, свеща се разви с лекота. Втората отново тръгна трудно но след напръскване със спрея и тя тръгна лесно. Натам преди да продължа с развиването на останалите пръсках със спрейчето и се развиваха с лекота останалите.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:emzo написа:Dido_Lyubenov написа:Щом са започнали да горят, сменяй комплект 4-те. След някой друг ден ще ти издумкат и останалите две и пак ще се ровиш да ги сменяш и тях.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ам ... и аз имам същия проблем от 2-3 дена ... само, че аз не съм с ЖТД, а с обикновено Д. Просто не исках да ви тормозя да пускам тема Само мога да добавя, че няма значение дали е топла или студена колата ... все си мига там определен брой пъти Ходих при мойто майсторче, вика няма страшно, бръмчи си и кат дойдеш преди зимата за горивен филтър ще се разровяFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
="jenshen73"Ало, капацитета, първо виж кой с какъв двигател е. Аз съм със същия мотор (JTD) и имах 1 (една) изгоряла свещ. Палеше си като стой, че гледай и зиме и лете, но ми писна да гледам мигалката всеки път и отидох я смених. СМЕНИХ само изгорялата. Тази зима не съм имал проблем с паленето. Не съм имал проблеми и с изпотените стъкла, а да не споменавам проблемите с масло и зимни гуми, които съм нямал. Предвид, че явно не правиш разлика между JTD и TD ще ти дам насока - и двата двигателя МОГАТ да палят без свещи, просто TD се запъва малко повече през зимата. И не, не съм взел колата със изгоряла свещ - изгоря си при мен.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:="jenshen73"Ало, капацитета, първо виж кой с какъв двигател е. Аз съм със същия мотор (JTD) и имах 1 (една) изгоряла свещ. Палеше си като стой, че гледай и зиме и лете, но ми писна да гледам мигалката всеки път и отидох я смених. СМЕНИХ само изгорялата. Тази зима не съм имал проблем с паленето. Не съм имал проблеми и с изпотените стъкла, а да не споменавам проблемите с масло и зимни гуми, които съм нямал. Предвид, че явно не правиш разлика между JTD и TD ще ти дам насока - и двата двигателя МОГАТ да палят без свещи, просто TD се запъва малко повече през зимата. И не, не съм взел колата със изгоряла свещ - изгоря си при мен.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Връщам тази тема за да споделя нещичко. От два дена не ми светваше индикацията за подгрева, но колата си палеше от раз. Четох доста теми и малко хора писаха, че някой път подгрева може да не се осъществява ако е топло и прочие. Все пак не съм убеден, че това е така и утре щях да отварям таблото да се погрижа за "виновната" крушка, но не би - днес подгревната индикация си беше на линия. Иначе единственото различно при паленията в момента на възстановяване на индикацията беше новото гориво, което заредих (Про форс). Знам, че връзката е абсурдна, но все пак да питам имал ли е някой подобни случки ? :D ПС: Релето не е отказвало да си върши работата с и без индикация.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Връщам тази тема за да споделя нещичко. От два дена не ми светваше индикацията за подгрева, но колата си палеше от раз. Четох доста теми и малко хора писаха, че някой път подгрева може да не се осъществява ако е топло и прочие. Все пак не съм убеден, че това е така и утре щях да отварям таблото да се погрижа за "виновната" крушка, но не би - днес подгревната индикация си беше на линия. Иначе единственото различно при паленията в момента на възстановяване на индикацията беше новото гориво, което заредих (Про форс). Знам, че връзката е абсурдна, но все пак да питам имал ли е някой подобни случки ? :D ПС: Релето не е отказвало да си върши работата с и без индикация.
Коментар
-
Инцидентно заредих от него ( за 10 лв), защото имаше задръствания по пътя за любимото ми ЕКО и не можех да отлагам повече ( светна ми резерва ). Заредих на Петрол до нас, но ме обърква поведението на индикатора за подгряване. До сега - и в зима и в зной поне за секунда - две ми е присветвал. От два дена не се "обаждаше" - днес веднага след като запалих на бензиностанцията, индикатора ми се появи и след 2 сек. си изгасна ( както обикновенно)A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Инцидентно заредих от него ( за 10 лв), защото имаше задръствания по пътя за любимото ми ЕКО и не можех да отлагам повече ( светна ми резерва ). Заредих на Петрол до нас, но ме обърква поведението на индикатора за подгряване. До сега - и в зима и в зной поне за секунда - две ми е присветвал. От два дена не се "обаждаше" - днес веднага след като запалих на бензиностанцията, индикатора ми се появи и след 2 сек. си изгасна ( както обикновенно)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар