Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

премигва ми лампата на свещите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

премигва ми лампата на свещите

Колеги, забелязвам че вече за втори път този месец като запаля колата, лампата за подгрева премигва за около 30 сек и после изгасва.....Все си мисля че ако имаше изгоряла свещ, щеше да свети постоянно или се бъркам?Идеята ми как да ги проверя, че като гледам на РUNTO-то къде са..... лошо ми става.PUNTO 1.9JTD :D

Не се занимавай, ако е изгоряла само една, максимум 2 - няма да имаш проблеми зимата. Но ако са повече - сменяй смело.

Коментар

То е ясно, ама как да ги проверя?С пробна лампа или с мултицет.... какво съпротивление трябва да дават....?

Коментар

Всеки път когато изгори подгревна свещ, индикатора започва да мига след всяко палене за 30 секунди. Прави го определен брой паления, и след това спира да напомня. Щом ти се случва за втори път, значи вече си имаш 2 изгорели свещи. До месец - два, няма да ти остане и една здрава. Затова, си купи нови подгревни свещи, и иди в сервиз да ти ги сменят. Казвам в сервиз, защото се случва при развиване на старата свещ, тя да се скъса в главата и тогава става сложно. Ако това се случи в сервиза, ще им се наложи да се оправят без да им плащаш допълнително. Не отлагай този рмонт, защото тези свещи работят и известно време след запалване на двигателя, и без тях само го мъчиш.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Аз до колкото знам Jtd мотора грее само при ниски температури. От там идват малко противоречия, едни казват, че когато не работи подгревна свещ се натрупва нагар и после не може да се развие. Е да де ама то като си е направено да не грее значи би трябвало да се натрупа нагар и да не се развие. Е при мен си се развиха и 5-те без проблем и си нямаха никакъв нагар а аз минах 5к км а преди това от кога са изгоряли никой не знае. Можеш да ги провериш с мултицет, съпротивлението трябва да е малко почти късо. С пробна лампа също става но най сигурно си е като ги свалиш и ги пуснеш да нагрея. Тогава се вижда и дали нагрява на точното място.

Коментар

Щом са започнали да горят, сменяй комплект 4-те. След някой друг ден ще ти издумкат и останалите две и пак ще се ровиш да ги сменяш и тях.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
              Щом са започнали да горят, сменяй комплект 4-те. След някой друг ден ще ти издумкат и останалите две и пак ще се ровиш да ги сменяш и тях.
              Да ама не, близо година карам с 2 подгревни свещи.Т.е. така я взех и не е мръднала.Може и да ги сменя, ама са на кофти място, зимата си паля без грижи.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Dido_Lyubenov написа:
                Да ама не, близо година карам с 2 подгревни свещи.Т.е. така я взех и не е мръднала.Може и да ги сменя, ама са на кофти място, зимата си паля без грижи.
                А от 1вия пат ли пали или прави 1 оборот преди да запали
                Mercedes E200 coupe

Коментар

Де да знам колко оборота прави.Но пали от раз.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Dido_Lyubenov - Това което казваш - за кой модел двигател се отнася? В ЖТД 105 със сигурност не е така Лампата мига всеки път при даване на конткат. Наблюдавам го вече почти година в една друга кола. icomirGT - ЖТД никога не пали от по-малко от 1 оборот. Винаги се завърта поне един, а понякога почти 2.

Коментар

То е ясно че ще се сменят в такъв случай, но какви да търся?Оригинално какви монтират?Става въпрос за PUNTO 1.9 JTD 80 к.с.

Коментар

Искра.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Искра.
                          Ти нещо май ме вземаш за мезе....?Иска си сложи ТИ

Коментар

Аз също си сложих Искра за 5.60 мисля ми излезе на свещ и понеже съм балък не дадох по 30 и отгоре за свещи на дензо.....................

Коментар

Още 1 глас за Искра.

Коментар

Working...
                              X