Колеги, забелязвам че вече за втори път този месец като запаля колата, лампата за подгрева премигва за около 30 сек и после изгасва.....Все си мисля че ако имаше изгоряла свещ, щеше да свети постоянно или се бъркам?Идеята ми как да ги проверя, че като гледам на РUNTO-то къде са..... лошо ми става.PUNTO 1.9JTD :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
премигва ми лампата на свещите
Collapse
X
-
Всеки път когато изгори подгревна свещ, индикатора започва да мига след всяко палене за 30 секунди. Прави го определен брой паления, и след това спира да напомня. Щом ти се случва за втори път, значи вече си имаш 2 изгорели свещи. До месец - два, няма да ти остане и една здрава. Затова, си купи нови подгревни свещи, и иди в сервиз да ти ги сменят. Казвам в сервиз, защото се случва при развиване на старата свещ, тя да се скъса в главата и тогава става сложно. Ако това се случи в сервиза, ще им се наложи да се оправят без да им плащаш допълнително. Не отлагай този рмонт, защото тези свещи работят и известно време след запалване на двигателя, и без тях само го мъчиш.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Аз до колкото знам Jtd мотора грее само при ниски температури. От там идват малко противоречия, едни казват, че когато не работи подгревна свещ се натрупва нагар и после не може да се развие. Е да де ама то като си е направено да не грее значи би трябвало да се натрупа нагар и да не се развие. Е при мен си се развиха и 5-те без проблем и си нямаха никакъв нагар а аз минах 5к км а преди това от кога са изгоряли никой не знае. Можеш да ги провериш с мултицет, съпротивлението трябва да е малко почти късо. С пробна лампа също става но най сигурно си е като ги свалиш и ги пуснеш да нагрея. Тогава се вижда и дали нагрява на точното място.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Щом са започнали да горят, сменяй комплект 4-те. След някой друг ден ще ти издумкат и останалите две и пак ще се ровиш да ги сменяш и тях.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Dido_Lyubenov написа:Щом са започнали да горят, сменяй комплект 4-те. След някой друг ден ще ти издумкат и останалите две и пак ще се ровиш да ги сменяш и тях.Mercedes E200 coupe
Коментар
-
Dido_Lyubenov - Това което казваш - за кой модел двигател се отнася? В ЖТД 105 със сигурност не е така Лампата мига всеки път при даване на конткат. Наблюдавам го вече почти година в една друга кола. icomirGT - ЖТД никога не пали от по-малко от 1 оборот. Винаги се завърта поне един, а понякога почти 2.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар