Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започва да пуши и придърпва

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Започва да пуши и придърпва

    Двигателя е 2.4Jtd и забелязвам, че когато почне да намалява горивото в резервоара и започва да пуши. Другото нещо е, че стоя на светофара и чакам да тръгвам, в момент на тръгването изведнъж оборотите падат почти до 400 и а да угасне и поема В този момент започва и да върви някак си по малко, а за вървенето може и да си внушавам. Аз предполагам, че проблема може да е от помпата в резервоара, трябва ли да има някакво налягане и дебит които да поддържа.

    #2
    Колега, така ,както го описваш ,действително може да става дума за боклуци в резервоара,които помпата почва да тегли, когато е намаляло горивото.Естествено, че помпата трябва да поддържа необходим дебит за хранене на системата.Ако отиде на сервиз, ще го направи ли там, или го прави само понякога?Ако искаш иди за съвет в Дизел Помп Сервиз, на околовръстното ( вантотрейд). Майсторът се казва Радо.Закарай му я да каже какво става. Четвърти път карам коли там и съм доволен.
    Никога не карайте, ако сте пили алкохол!
    Обещавам да карам с изправни светлини и спирачки, читави гуми, да спазвам ограниченията на скоростта и да пазя себе си и останалите на пътя.
    Направете го и вие!

    Коментар


      #3
      Вади помпата и виж цедките в какво състояние са.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

      Коментар


        #4
        emzo написа:
        Вади помпата и виж цедките в какво състояние са.
        С тази кола ми е голяма мъка. За да свалиш нещо по нея трябва да махнеш още мин. 10 неща и поне 5 на половина да си откачил Досега каквото съм тръгнал да правя по нея винаги все се е чупило нещо друго и направо много ме хваща яд на жабарите. Няма ли нещо което да сипя в резервоара и да прокара всичката гняс дето се е събрала ако има такава. Преди съм чувал да сипват газ за горене за промивка на системата. Ще видя да попитам някой как се стига до помпата за да я почистя. Но някак си не ми се вярва да има боклук по нейната цедка, все пак на запад горивото не е с такова качество като нашето.

        Коментар


          #5
          За Мареа, Браво, Брава - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=10661И при теб трябва да е нещо такова.Маркучите се вадят много трудно.Не мога да опиша метода на захващането и откачането им.п.с. скив и тази тема :Dhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=45001
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

          Коментар

          Working...
          X