Да и аз съм съгласен с теб, но след изкачването има и спускане, което малко компенсира. Все пак, при тези обстоятелства - натоварена кола на проход, торанадо разхода ти мисля, че е в рамките на нормалното, даже нещо в повече.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход Мареа 1,9 ТД Комби
Collapse
X
-
gdd55
kuki написа:Заинтригувахте ме. И аз съм с този двигател Брава ТД100. Разходите обаче са ми други. Градско 8.5-9. Извън града с климатик около 120 км, 6.5. В книжката дават разход 8.7 градско, 6.5 смесено и 5.4 извънградско. Колата ми е 98 г.
Коментар
-
gdd55 написа:kuki написа:Заинтригувахте ме. И аз съм с този двигател Брава ТД100. Разходите обаче са ми други. Градско 8.5-9. Извън града с климатик около 120 км, 6.5. В книжката дават разход 8.7 градско, 6.5 смесено и 5.4 извънградско. Колата ми е 98 г.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
gdd55
четах от книжката поствах във форума.засичах си разхода поствах във форума.Тава е от мен ако искаш вярвай ся кво да си сканирам книжката на колата и да ти я показвам ли или да ходя с тебе да карам и после да за реждам,ЗАЩО боли ма патката
Коментар
-
Ей хора не забравяйте че единия е от София а другия от Бургас - нормално е да има разлика в градско каране особено за София ако се минава в час пик през някой места може и над 10 да ви даде сигурен съм!За човека от Бургас - в София ми се е случвало 6 км разтояние да минавам за приблизително 4 часа как се струва това - е това беше миналата зима но факт! Е тогава колата как да ми даде 13/100 както си ми дава средно нали?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Значи аз си мислех че моята гори много пък то се оказва нормално. Градско 8/100-зимата и 10/100-лятото с климатик. Извънградско 6.5,7/100. И в трите случая не съм я "жалил" колата .Брат ми кара Dukato 2.4 JTD и веднъж решил да пробва да икономисва карал с около 80 км/ч София-Варна и я свалил на 5.5/100.(все пак е товарна кола). Така че ит. дизели явно горят защото се и "режат" много. Я ми дайте дуг пример за такова ускорение на подобен двигател?Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
-
gdd55
TabE-Marea написа:Я ми дайте дуг пример за такова ускорение на подобен двигател?
Коментар
-
gdd55 написа:четах от книжката поствах във форума.засичах си разхода поствах във форума.Тава е от мен ако искаш вярвай ся кво да си сканирам книжката на колата и да ти я показвам ли или да ходя с тебе да карам и после да за реждам,ЗАЩО боли ма паткатаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
gdd55
Извинявай малко се поизнервих.Не мога да разбера защо на мойта книжка пише толкова ниски разходи сравнение с книжките на другите колеги от форума.А това че ми гори по малко от заводското написано не е за шашкане защото е по малко за градско ако беше по малко от написаното за извънградско тогава щеше да е изумление П.С Тия опелчетата и не само тях въобще коли до 115 коня ги лахвам с мойте смешни 100
Коментар
-
Има много грешна информация по сайтовете... Просто няма официален сайт с инфото, което ни интересува, от там идват различията. Например в един бг сайт пише, че моят двигател бил 74 коня, а ТД75 - 75... друг е въпроса, че моят двигател наистина е 74, но киловата А относно 100-те конски сили... все пак не забравяй, че за мощността важен критерий е и въртящият момент, който заради спецификата на дизеловият двигател с турбо при нас е 200нМ срещу например 144нМ за двигател 1.6 16V!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Виждам че доста се отклонихме от темата и така и така ще ви питам нещо за ТД100.Чувате ли си турбините да ссвирят като подавате яко газ,защото аз си я чувам ,апреди да я взема карах една брава със същия мотор не се обаждаше изобщо.Скороста си я правеше 185 дори.Иначе съм навъртял и доста километри на Ивеко Дейли с 2,5 мотора и там турбото се чува.А относно разхода италианките са така и при Ивекото като го насмета казвам това защотосъм го развъртал до 135км като се има в предвид че е с брезент а не бус лапа яко стига до 20/100 дизел.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Виждам че доста се отклонихме от темата и така и така ще ви питам нещо за ТД100.Чувате ли си турбините да ссвирят като подавате яко газ,защото аз си я чувам ,апреди да я взема карах една брава със същия мотор не се обаждаше изобщо.Скороста си я правеше 185 дори.Иначе съм навъртял и доста километри на Ивеко Дейли с 2,5 мотора и там турбото се чува.А относно разхода италианките са така и при Ивекото като го насмета казвам това защотосъм го развъртал до 135км като се има в предвид че е с брезент а не бус лапа яко стига до 20/100 дизел.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
gdd55
[quote="Vladim"]Има много грешна информация по сайтовете... Просто няма официален сайт с инфото, което ни интересува, от там идват различията.За различията в сервизните книжки на колите говорим не за сайтовете.Мойта турбина я чувам.Имаше тука една Алфа 146 не и се чуваше ама тя беше бая трагнала да заминава фарляше масло през въздушният филтър и надуваше сама само до 2000 оборота.Мойта ндува сама до 3500
Коментар
-
Моята турбина се чува като е студена-силно, а след това виенето намалява значително. В дръга тема бях описвал че собственика на най-добрия турбо сервиз във Варна ми е приятел. Та неговото становище беше(100% каза той) че е нещо по тръбите на ауспуха(хлабини или гарнитури)които като загрее колата и се уплътняват от температурата. Труда да се оправи всичко е около 4-5 часа и ако не ми пречело да си карам-така ми каза. И аз не се натискам да давам пари за това. :DAlfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар