Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горивен филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Горивен филтър

Преди 2 дена смених горивния филтър с нов Filtron. В сервиза ми казаха да не слагам такъв, но така или иначе го бях купил, сложиха го. Днес си карам щастлив след петъчния работен ден и в един момент гледам стрелката за горивото значително по-долу от където беше преди 15 мин. Оказа се един хубав и напоителен теч от филтъра. Двигателя добре олят и смръдня. Веднага в сервиз и смяна. Там разбрах, че този филтър имал датчик за наличие на вода, който при мен липсваше, а куплунга беше закачен за коша. Теча бил от пластмасовата пробка отдолу, за ръчно отделяне на водата (ако има такава).Бих искал да попитам откъде да намеря такъв датчик? След търсене в нета, не намерих филтър с датчик комплект или само датчик, в EPER също. Предполагам че се предлага отделно.
    Brava 1.9 JTD 100, 2001

Не си само ти, аз си направих абсолютен рекорд, разход 30л. за 5км. заради тази пробка. Съответно филтъра ми е Bosch без пробка.Аз също нямам датчик ..... май
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Този който ми сложиха е Бош, и той с пробка. Но разликата е, че на Боша резбата е два пъти по-дълга и уплътнението е по-широко. Така че се надявам сега да нямам проблеми. А искам да сложа датчик защото от личен опит знам какво става когато попадне вода в помпа, дюзи и т.н.
      Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Ще видя дали имам утре. Колега или си 100 к.с. 182b9.000 или 105к.с. 182b4.000. :D
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колегата е 74 киловата , което както и да го смяташ , са 101 конски сили, закръглено до цяло число. След като имаш куплунг за датчик, значи имаш и датчик - вземи си го от стария филтър. Ако не - потърси кола в морга с датчик, например Стило ЖТД 115, то има датчик.

Коментар

Бравата е 182В9000. Куплунг има, датчик няма. Така я купих. Днес ще ходя до Варна и ще отида до някоя друга морга да потърся.А на Стилото дали куплунга е един и същ?
            Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Добре, че не караме бензинови коли, че с тези течове можеше да стане голяма беля! Интересно ми е, не усетихте ли миризма в купето? При мен, като подлизваше от маркучето за обратна нафта вднага започна да ми смърди в купето и вдигнах капака да видя за, какво иде реч при положение, че бяха изтекли не повече от 50-100мл. а вие за литри говорите?
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

30л. направо побеснях.Как изтекоха от там толкова бързо не знам.А бутона за въртене на въздуха в купето ми е винаги включен.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

zim написа:
                  А на Стилото дали куплунга е един и същ?
                  Един и същ е в Браво/а//Мареа/Стило/Мултипла/Пунто/Либра/Тезис/Добло......Номер 46826503

Коментар

Благодаря колега. С този номер в Александър ауто излиза с цена около 50 лв. Малко скъпичко ми се вижда. Още не съм решил дали да го взема оттам или да търся и на други места.
                    Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

zim написа:
                      Благодаря колега. С този номер в Александър ауто излиза с цена около 50 лв. Малко скъпичко ми се вижда. Още не съм решил дали да го взема оттам или да търся и на други места.
                      И без този датчик да караш-голяма работа! Вече 4четири зими изкарах с моята фиатка и да ти кажа, като нямам датчик не ми се е случвало да не мога да запаля без един случай, когато акумулатора бе заминал и го подмених с нов! :D

Коментар

колеги, мисля да си сменя горивния филтър, но незнам дали трябва да си взема с "датчик" или не. колата е от подписа..
                        I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......

Коментар

Датчика е само за да ти покаже ако има вода в горивото. Аз при смяната на филтъра също махнах датчика защото резбата не е същата. Другият път ще трябва да си търся филтър на Фиам или нещо такова беше. Вариант 2 е стругар да ми направи преход между филтъра и датчика, но пък взех най дългият филтър и ако сложа преход датчика ще опира :D Като цяло се поинтересувай каква ти е резбата на датчика и после каква ще е тази на филтъра и тогава купувай.

Коментар

Ето да ви поздравя, колко голям филтър си купих!
                            Прикачени файлове

Коментар

На колко хиляди е стария ?Разрежи го и снимай, да го видим вътре как е .
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X