Преди 2 дена смених горивния филтър с нов Filtron. В сервиза ми казаха да не слагам такъв, но така или иначе го бях купил, сложиха го. Днес си карам щастлив след петъчния работен ден и в един момент гледам стрелката за горивото значително по-долу от където беше преди 15 мин. Оказа се един хубав и напоителен теч от филтъра. Двигателя добре олят и смръдня. Веднага в сервиз и смяна. Там разбрах, че този филтър имал датчик за наличие на вода, който при мен липсваше, а куплунга беше закачен за коша. Теча бил от пластмасовата пробка отдолу, за ръчно отделяне на водата (ако има такава).Бих искал да попитам откъде да намеря такъв датчик? След търсене в нета, не намерих филтър с датчик комплект или само датчик, в EPER също. Предполагам че се предлага отделно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Горивен филтър
Collapse
X
-
Този който ми сложиха е Бош, и той с пробка. Но разликата е, че на Боша резбата е два пъти по-дълга и уплътнението е по-широко. Така че се надявам сега да нямам проблеми. А искам да сложа датчик защото от личен опит знам какво става когато попадне вода в помпа, дюзи и т.н.Brava 1.9 JTD 100, 2001
Коментар
-
Добре, че не караме бензинови коли, че с тези течове можеше да стане голяма беля! Интересно ми е, не усетихте ли миризма в купето? При мен, като подлизваше от маркучето за обратна нафта вднага започна да ми смърди в купето и вдигнах капака да видя за, какво иде реч при положение, че бяха изтекли не повече от 50-100мл. а вие за литри говорите?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
zim написа:Благодаря колега. С този номер в Александър ауто излиза с цена около 50 лв. Малко скъпичко ми се вижда. Още не съм решил дали да го взема оттам или да търся и на други места.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Датчика е само за да ти покаже ако има вода в горивото. Аз при смяната на филтъра също махнах датчика защото резбата не е същата. Другият път ще трябва да си търся филтър на Фиам или нещо такова беше. Вариант 2 е стругар да ми направи преход между филтъра и датчика, но пък взех най дългият филтър и ако сложа преход датчика ще опира :D Като цяло се поинтересувай каква ти е резбата на датчика и после каква ще е тази на филтъра и тогава купувай.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар