Колеги знам за запушването на клапана (как да го направя) и също така съм чел , че нямало да има проблем ако е запушен. Аз обаче си мисля друго, защото онзи ден си играх с моят клапан (електромагнитен) и установих, че ако го отварям принудително на ръка в повече, компа се опитва да го затвори. Поне при мен не е да е изцяло отворен или затворен, както бях чел в няколко други теми. Също така забелязвам, че двигателя работи по меко и плавно когато клапана си е на място (работи) Искам да го изолирам единствено защото от време на време много изпушва на 1-ва и 2-ра при потегляне и това ме дразни
Та мисълта ми е да не е запушен ами да вкарва чист въздух вместо изгорели газове. Ще си направя нова тръба до филтъра и от там ще го захраня с чист въздух а тръбата която е за изгорелите газове ще я запуша. Така си мисля, че компа ще си движи клапана, той от своя страна ще си работи съвсем нормално :D но ще вкарва въздух. Единствено ме притеснява, когато надуе турбото да не се получи, че през клапана ще излиза вместо да влиза въздух
Кажете вие какво мислите.Двигателя е 2.4Jtd в подписа ми е модела

Коментар