Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на масло отдясно - ТД100 - позакърпено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч на масло отдясно - ТД100 - позакърпено

Здравейте, колеги..загубата на масло е около 1.5л на 1000км... много са ми..Тече от една квадратна плочка(на нея се събира маслото и се стича от там), която свързва скоростната кутия и блока(мисля), ако сте поглеждали отдолу ще се сетите, отдясно на двигателя..смених семеринга на коляновия вал зад маховика, но проблемите продължиха, масло тече главно като работи двигателя, колкото по-високи обороти, толкова повече тече..не знам какво да правя, майсторът казва, че съм имал канал на коляновия вал и за това, и след смяната продължава да тече..колата е на 180000км.. възможно ли е течът да е от другаде? Вече обмислям всякакви варианти..сблъсквали ли сте се с подобен проблем, имате ли някакви предложения за решението му...каквото и да е... много бих бил благодарен Поздрави, Владо пп само тази снимка намерих, много е стара, но теча е от доста отдавна
    Прикачени файлове
    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
    e30 forever!

Ами търси най-високата точка и пиши пак. Ако наистина има канал, в което не вярвам, то кажи на майстора да направите на струг подложка около 1мм под семеринга. така семеринга ще трие по назад и няма да пропуска. Растояние има и няма да изпадне. Пък може и малко лепило да му сложите по периферията. Иначе не ми се вярва да изпуска, дори и да има канал. Новия семеринг е достатъчно еластичен. Струва ми се че теча е от другаде.
    Fiat Marea TD100

Коментар

Също така вече има всякакви модели семеринзи, можеш да сложиш два по тънки или един с няколко събирача. Идеята е да не лежи вече на мястото където е износено. Също така си провери отдушниците на двигателя, да няма някой запушен и от там да надува.

Коментар

Ако отидеш на канал/подемник ще можеш добре да видиш откъде подлизва това масло и се стича по картера. Освен разбира се, ако не тече от самият картер, но това също може да се види с поглед отдолу.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

лошото е, че гледайки отдолу - всичко е омазано ама, всичко, днес ще направя снимки и ще огледам пак като хората...пп а къде се намират тези отдушници на двигателя пп след дългото каране - 1200км извънградско има масло по цялото шаси отдолу, чак до резервоара..
          e30 forever!

Коментар

А преди ремонта течеше ли толкова много?
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

да, горе-долу, просто след ремонта я карам доста повече и за това ми прави впечатление
              e30 forever!

Коментар

ето част от снимките, но масло има повсеместно, чааааак до средното гърне, и може би до резервоара, не съм сигурен дали е масло там, ама тамън няма да ръждяса нямам си и идея на къде да търся причината, въпросът ми е...ако е от този семеринг, зад маховика, не би ли трябвало и маховика да е оплякан с масло, защото той определено е чист, няма следи по него..
                Прикачени файлове
                e30 forever!

Коментар

Колега, измий го тоя двигател на пароструйка и наблюдавай. Може да тече отгоре и да подлизва. А и въздушната струя оказва влияние. Измий го, карай бавно и после виж.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

това мисля и да направя... само да сложа окачването първо
                    e30 forever!

Коментар

така, значи тече от Вакуум помпата, но не е проблемен теча там, не е голям..иначе останалото си тече от семеринга зад маховика, коляновия вал има канал... маховика го завихря - и от там мята чак до резервоара отзад...ако имате идеи как да се оправи този семеринг - моля споделете, не се стеснявайтепоръчков семеринг май не може да се направиа за гарнитурка не знам, дали ще има място... дайте идеи моля ви
                      e30 forever!

Коментар

Мога да ти помогна единствено с теча от вакуум помпата - на мен ми го оправиха със силикон....закарах колата за смяна на гарнитурата на капака на клапаните - 15лв....като им казах да оправят ако могат и теча от вакуум помпата...те резултата вече не тече от там - срещу скромните 5лв...общо 20 заедно със смяната на гарннитурата Междудругото вече и аз нямам от никъде теч - надявам се де Само едно не разбрах...какво значи коляновият вал да има канал
                        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

ами там, където се е търкал семеринга си е издълбал каналче в коляновия вал и сега новия семеринг не може да уплътни хубаво...трябва да се премести този семеринг, за да ве се намира в канала, това е единствения начин да се оправят нещата май, защото не се предлагат ремонтни семеринги..
                          e30 forever!

Коментар

BEX---GT написа:
                            ами там, където се е търкал семеринга си е издълбал каналче в коляновия вал и сега новия семеринг не може да уплътни хубаво...трябва да се премести този семеринг, за да ве се намира в канала, това е единствения начин да се оправят нещата май, защото не се предлагат ремонтни семеринги..
                            Дай размерите на този семеринг да потърсим нещо.Имам в предвид ако семеринга ти е широк 8 мм.да се постави широк 6 мм. и с това ще преместиш контактната повърхност от каналчето.Всичко е въпрос на импровизация.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Абе и при мен е омаслено под снадката скорости-двигател, но като сменях съединител и маховик, отвътре нямаше грам омаслено, та не съм сигурен от там ли е наистина...

Коментар

Working...
                              X