Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на масло отдясно - ТД100 - позакърпено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, това е решението. Както го е описал Tornado. Може и по дебел, ако има място или гарнитура-подложка. На мен не ми се вярва да тече от там, след като си сменил семеринга,но. Образувалият се канал е около десета, а нов семеринг има доста по голям натяг. Трябвало е поне със много ситна шкурка, да обработиш повърхноста. Да не би новия семеринг, да не е оригинален- марков. Семерингите имат и посока. Ако си ползвал такъв без посока или с обратна такава, то тогава ще тече и новия, та дори и без канал...
    Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
      Колега, това е решението. Както го е описал Tornado. Може и по дебел, ако има място или гарнитура-подложка. На мен не ми се вярва да тече от там, след като си сменил семеринга,но. Образувалият се канал е около десета, а нов семеринг има доста по голям натяг. Трябвало е поне със много ситна шкурка, да обработиш повърхноста. Да не би новия семеринг, да не е оригинален- марков. Семерингите имат и посока. Ако си ползвал такъв без посока или с обратна такава, то тогава ще тече и новия, та дори и без канал...
      Има нещо съмнително в този теч ама знаем ли.Това за шкурката и аз щях да го предлагам ама се въздържах.Канал може да се образува ,но на колко пробег става това не знам.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

пробега и аз не го знам...ами май скоро ще се свалят скоростите и ще се търси решение... да видим дали може да се направи поръчков семерингвъпросният семеринг не може да се обърка, има си като легло...майсторът каза, че на три сменени такива, един е дал резултат.. и аз не знам.. ще се нърси някакво решение, че по прости сметки, все едно колата гори с литър отгоре.. не е малко.. Благодаря много за предложенията и отговорите, ако има някакво развитие по въпроса ще пиша Поздрави и безаварийно!
        A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
        e30 forever!

Коментар

Вала долу, носиш го на шлаиф да се махне канала, само преди това виж дали ще има после подходящ семеринг за след шлайфа, макар, че вече има всякакви размери.Другият вариант е както ти казаха колегите, подложка под семеринга да го отмести назад, два по малки по широчина или един с няколко събирача.Провери си и отдушниците да няма някой запушен, тогава мотора надува и протича от всякъде.

Коментар

колега аз го имах същия проблем...смених го...30 кинта струва Ши....Я семеринг,но за да се смени се сваля скоростната кутия....все едно сменяш саеденител...без шлаифане и квото и да е друго....само залепяне на семеринга със много здрав силикон....иначе няма ефект

Коментар

Колеги, можете ли да погледнете Това? Дали имам същия проблем ?
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

ако свалям вала за шлайф не знам къде ще му излезе края, едни 4-500лв не ми мърдат..лошото е, че като този семеринг, няма ремонтни, а не като обикновения семеринг изглежда така някак си..трябва да се прави поръчков май, ама не знам все още дали ще може
                Прикачени файлове
                e30 forever!

Коментар

Hubata seals. Виж в google.
                  04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Колега няма да шлаифаш целият вал ами само мястото където лежи семеринга. Наистина това е по скъпият вариант но и по сигурен. Виж какви са размерите на старият семеринг и се разходи по магазините (специализирани) за семеринзи и виж какво ще ти предложат. Има няколко магазина в София които аз ги знам, ако искаш мога да ти кажа къде се намират.

Коментар

Теча веднага ли започна след ремонта на двигатела?

Коментар

не...отпреди това, най-осезателно се усети след удара на картера... от тогава си спомням, че почна да тече по-силно..май след този удар започнаха всички ядове по двигатела..някои майстори казват, че съм имал микро пукнатина, която при загряване се отваря и почва да тече.. ама знам ли..интересното е, че тече само на загрял двигател, на средата и то не веднага, а след 5-10 мин да речем, което е малко в подкрепа на горното твърдение..
                        e30 forever!

Коментар

има развитие по въпросаобадих се на Румен и насочихме час за оглед след седмица...и 2-3 дни преди огледа, абе гледам вадя пръчката, суха като отидох при него и вдигна запалена кола - капка на секунда и отляво, нов теч... оказа се маслото, където минава за радиаторчето за охлаждане - разхлабен винт.. сложи силикон и го оправи..след два дни я закарах за сваляне и качване на картера, че не бил сложен като хората и се махна по-голямата част от теча, остана само един вдясно отпред, мужду скоростите и блока, ама ще го мисля, кога и за него да го вкарвам, това предполагам, че си е от този въпросния семеринг зад маховика..та така, много съм доволен от Румен, разбира, работи качествено и с желание. определено го препоръчвам и при проблеми ще ходя там
                          e30 forever!

Коментар

Така е като човак слуша самозвани майстори. И аз се учудих че ще тече от канал на кол.вал. От там наистина протича след удар в картера, но това е от невъзможноста в тия обстоятелства, да се центрира разбутания вече семеринг. Защото семеринга се набива при стегнат картер и свален кожух на съединителя, респ. ск кутия. и маховик също.
                            Fiat Marea TD100

Коментар

ама то пак си тече от там... просто големите течове бяха от други места...мултитеклив ФИАТ
                              e30 forever!

Коментар

BEX---GT написа:
                                ама то пак си тече от там... просто големите течове бяха от други места...мултитеклив ФИАТ
                                Е айде сега чак пък мултитеклив.При няма и капка ,но аз си правя сам картера след като го спуках два пъти.Мразя някой самозван майстор да ми ровичка по колата и да се прави на умен все едно е завършил това , аз наистина съм го завършил и съм инженер по ДВГ.

Коментар

Working...
                                X