Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Леко препушване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

да то до колкото знам, моята не е ремапвана. Въпреки че върви доста ок.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Колеги и аз имам проблем с дебитомера и колата неми припушва освен единпатна магистралата но тогава я израчках доста здраво на 2 до прекасвачи видях тъмен дим но небеше гъст
      Mercedes E200 coupe

Коментар

Всъщност якия пушек означава ли че има проблем с дебитомера?!

Коментар

Якия пушек може да означава много неща, например че има пробив във въздуховодите след дебитомера, така той отчита едно количество въздух, а то например е по-малко, а компютърът вкарва повече гориво.Може да означава некадърен тунинг, ако някой някога преди теб си е играл, и е увеличил горивото, то за него просто няма въздух, и не изгаря.

Коментар

Тоест, един такъв пушек значи богата горивна смес?Вчера пробвах с изключен дебитомер да карам, усетих леко забавяне в никите обороти, но може и да ми се е сторило. Пушеше си пак при рязко подаване на газ.

Коментар

Оги е обяснил евентуално от какво може да пуши повечко.Аз само ще допълня че би пушило повече при пробив във въздуховодите след турбото или спукан кулер.Там въздухът вече е сгъстен.Всички дизели при рязко подаване на газ изпушват в първия момент докато се развърти хубаво турбината.Обаче не е нормално да подържаш примерно 3000-3500 оборота и да пуши постоянно.

Коментар

ogi28b написа:
                Якия пушек може да означава много неща, например че има пробив във въздуховодите след дебитомера, така той отчита едно количество въздух, а то например е по-малко, а компютърът вкарва повече гориво.Може да означава некадърен тунинг, ако някой някога преди теб си е играл, и е увеличил горивото, то за него просто няма въздух, и не изгаря.
                Ти да занеш тунинг за нашите "кандилници" без подаване на повече гориво....нЕма такъв! Естествено, с турбо, което се управлява механично, нЕма начин да стане, без да пуши!По въпроса с изпушването - ами катализаторите са Ви на финала, нормално е с нашата нафта да живеят по-малко! Моята изпушваше сивкаво-черно, само при максимална газ - на място, докато беше с катализатор, махнах го и сега изпушва малко повече....нищо страшно, но турбината развърта по-бързо и не се пече толкоз!При подаване на газ на място се държи перфектно, дори и студена, почти нищо не излиза...трябва много да я сръчкам да позапуши, но НИКОГА ченрилка, като на други дизели!
                Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

До колкото разбирам, става въпрос за не добро изгаряне поради по-малко въздух.Една идея може би ще е да откача маркуча между турбото и въздушния филтър за да видя дали не от него?Днес прегледах каквото можах, не виждам да смуче след турбото от никъде. Може би на канал ще се види по-добре.Пробвах, и на място си пуши пак, и то доста.

Коментар

И моята темпра така припушва и на място, и като я юркам, и на мен ми казаха че е завишено горивото и за това пуши. но мисълта мие ако намаля горивото вървежа 6те намалее ли значително?
                    темпра 1,9тд

Коментар

Според ТАЗИ тема в световния форум, става въпрос за MAF и EGR....отлагах разглобяването но сега е на първо място, веднага щом има време!

Коментар

GTipo написа:
                        До колкото разбирам, става въпрос за не добро изгаряне поради по-малко въздух.Една идея може би ще е да откача маркуча между турбото и въздушния филтър за да видя дали не от него?Днес прегледах каквото можах, не виждам да смуче след турбото от никъде. Може би на канал ще се види по-добре.Пробвах, и на място си пуши пак, и то доста.
                        Една лека корекция - след турбото по принцип не смуче отникъде, освен на празен ход. Хайде утре да ми покажеш къде и как пуши ? Иначе с такова пушене, което за теб не е нормално, как ти е разходът ?

Коментар

Сега ще ходя по задачи Иначе ми се ще ей сега да разглобя всичко! Разходът ми се струва същият, но може и да греша, гледам о трип компютъра. Имам чувството че леко се е вдигнал, но нали я изрязвах 1000 пъти да видя дали ще пуши.

Коментар

GTipo написа:
                            Днес прегледах каквото можах, не виждам да смуче след турбото от никъде.
                            Колега,след изхода на турбината не може да смуче въздух а да изпуска.Там въздухът е под налягане около 1 бар някъде и ако има пробив някъде ще има спад на налягането във колекторите а пък от там горивото което е пуснато не може да изгори пълноценно поради липсата на достатъчно въздух.За това и пуши.Това е.А на празен ход не би трябвало да пуши тъй като мотора не е под товар.И да кажа че говоря за пушене а не за изпушване/припушване за малък период от време.

Коментар

Ще разгледамо ще веднъж на светло, но става въпрос за кратко пушене при подаване на газ, на над 3000 оборота. Ако тръгна от място с газ до ламарината даже се вижда следа на пътя, около метър, след това престава, а аз си държа газта. С Пешо предния път като тръгвахме от срещата видяхме че неговата при това положенише не пуши, или не се забелязва толкова ( но все пак беше тъмно ). Става въпрос за кълбо дим, не за леко изпушване, това ме притеснява. Ако е леко - ок, нормално - дизел, но то е кълбо дим!

Коментар

Още във втория и третия пост на темата ти обясниха че двигателя ти е ок и подобно изпушване е нормално, вследствие на временно обогатяване на сместа,за да може колата ти да се ускори, а не да забие муцуната. Не виждам никакъв проблем в това поведение на автомобила ти.
                                Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                                X