Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Леко препушване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Леко препушване

Днес забелязах следният проблем,при рязко подаване на гас включително и на място препушва черно и то само от начало което до сега не ми е правила,та въпросат ми е имали нещо общо с факта че наскоро смених маслото което беше motul 4100-10w40 с селения 5w40 .Ако имате някакви идеи колата е от подписа а маслото го смених преди 300 км.мерси предварително.
    преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

Досега нещо не е било наред, сега вече е наред.

Коментар

ogi28b написа:
      Потвърждавам,колата си е наред,не се занимавай с глупости.

Коментар

Мерси и на двамата за за окуражителните думи , май бях започнал да се вкарвам във филми.

Коментар

ogi28b написа:
          Според мен не е редно да пуши и всичко да е наред :D Редно е от гледна точка на това, че колата е стара.

Коментар

Моята пуши на място само зимата ... но тогава и устата ми пуши като дишам Пропушва само ако я настъпя в движение.

Коментар

Пропушва само ако я настъпя в движение.[/quote] Да и при мен хора които са карали зад мен са ми го казвали но днес забелязах и че на място също препушва но само за секунди а не постояно ,ясно ми е колата е 10 годишна можеби е нормално но започа след смяната на маслото .

Коментар

Ами на място колата работи без товар - не виждам причина да пуши ако е наред. Вероятно секунда -две е нормално докато достигне оборотите които съответстват на педала и толкова.При натоварване в движение си е нормално да пуши. Моята пуши леко и в огледалото не се вижда освен ако отзад няма кола с пуснати фарове - тогава пушека ясно се забелязва.Иначе съм карал друга кола зад моята и тогава си се вижда ...

Коментар

Тя и моята сутрин като я запаля не изпушва грам при самото палене, обаче при първото натискане на газта изпушва в повече и след това само изпушва лекичко когато я настъпя (изпушва в момент на включване на турбото) На място не пуши, в движение ако я мъча на голяма предавка с ниска скорост изпушва отново в повече, ако си я държа над 1500об/м няма пушек.

Коментар

добре де ми моята като гграм не пуши,но постоянно ми свети оная гнусна лампа като дюза онзи ден извадих буксата на дебитомера Вървеше като ЗМЕЙ но пушеше повече от обикновенно ?????????????????????????????? лошото е че лампата не изгасна Казаха ми да покарам като запаля с кафяво-оранжевия ключ -същия дедовец HELPPPPPPPPPPPPP Някой ,ще ми каже ли каква е ролята на този,кафявия КЛЮЧ към него е закачена една плака и на нея пише elektronic code________ mechanical code______????????????.Само гледам УМНО и за нищичко нямам идея
                    FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.

Коментар

ilia.parvanov написа:
                      добре де ми моята като гграм не пуши,но постоянно ми свети оная гнусна лампа като дюза онзи ден извадих буксата на дебитомера Вървеше като ЗМЕЙ но пушеше повече от обикновенно ?????????????????????????????? лошото е че лампата не изгасна Казаха ми да покарам като запаля с кафяво-оранжевия ключ -същия дедовец HELPPPPPPPPPPPPP Някой ,ще ми каже ли каква е ролята на този,кафявия КЛЮЧ към него е закачена една плака и на нея пише elektronic code________ chanical code______????????????.Само гледам УМНО и за нищичко нямам идея
                      Ти пък с ключа ще оправяш проблемите си.Трябва ти диагностика за намиране на проблема.

Коментар

chaveto написа:
                        Тя и моята сутрин като я запаля не изпушва грам при самото палене, обаче при първото натискане на газта изпушва в повече и след това само изпушва лекичко когато я настъпя (изпушва в момент на включване на турбото) На място не пуши, в движение ако я мъча на голяма предавка с ниска скорост изпушва отново в повече, ако си я държа над 1500об/м няма пушек.
                        Да и при мен е така точно това имах в предвид ,на място пропушва като и подам гас но само в началото за секунди.

Коментар

ilia.parvanov написа:
                          добре де ми моята като гграм не пуши,но постоянно ми свети оная гнусна лампа като дюза онзи ден извадих буксата на дебитомера Вървеше като ЗМЕЙ но пушеше повече от обикновенно ?????????????????????????????? лошото е че лампата не изгасна Казаха ми да покарам като запаля с кафяво-оранжевия ключ -същия дедовец HELPPPPPPPPPPPPP Някой ,ще ми каже ли каква е ролята на този,кафявия КЛЮЧ към него е закачена една плака и на нея пише elektronic code________ mechanical code______????????????.Само гледам УМНО и за нищичко нямам идея
                          Кафявия ключ ти е MASTER ключ за обучаване на Сини ключове и не е препоръчително да го ползваш него, ползвай си синия защото има вероятност да се получи забъркване и да неможе да запалиш някоя сутрин
                          Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Изравям тази тема за да обсъдим защо реално пропушва.При мен проблема е със Стило. Днес забелязах че пропушва ако двигателят е в обороти, независимо на коя предавка, и само с рязко натискане на педала. От спряло състояние, при мен оставя черна следа на пътя...до сега не бях и забелязал.Маслото не мърда, антифриза е чист, пушека е черен с частици.Въпросите са ми:- възможно ли е да е от дебитомер? Мисля да видя дали ще пуши ако го изключа.- Възможно ли е да е заради запушен EGR?
                            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                              Изравям тази тема за да обсъдим защо реално пропушва.При мен проблема е със Стило. Днес забелязах че пропушва ако двигателят е в обороти, независимо на коя предавка, и само с рязко натискане на педала. От спряло състояние, при мен оставя черна следа на пътя...до сега не бях и забелязал.Маслото не мърда, антифриза е чист, пушека е черен с частици.Въпросите са ми:- възможно ли е да е от дебитомер? Мисля да видя дали ще пуши ако го изключа.- Възможно ли е да е заради запушен EGR?
                              При мен след ремап-а пропушва така, но само като я изрежа здраво.

Коментар

Working...
                              X