Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турбото и проблема с луфтовете....Решено - ново турбо.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

crush написа:
    Добре де аз да ползвам темата да попитам. Нормално ли е да няма никакъв аксиален луфт, а радиалният да е едвам едвам, не знам има или и милиметър? Питам, защото разглобявах наскоро около него да чистя маркучите и го проверих, а моето си посвирва определено, не е като хич да не се чува. Също така възможно ли е да се запуши маркучът, който го "храни" с масло? Защото онзи ден смених маслото и посвирването намаля значително...
    Да, колега ! Нормален ти е луфта.Между другото аз нямам никакъв.И моето турбо го чувам, на място като форсирвам колата.МНОГО приятен звук Фиууууууууууууууууу :D
    Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Е...предполагам, че свиренето не е много точна мярка, конструктивното изпълнение има влияние върху него също. Имам предвид на тръбопроводи, колектор, турбото което са избрали да сложат. Практика е да слагат на масовите леки коли по-малки от оптималните, по-бързо се развъртат - по-добре отговарят на нуждите на масовия шофьор. Съответно свирукат повече особено като са в режим. Наблюдения просто...наскоро заглеждахме MB 220cdi на един колега, и му седи там забито едно миниатюрно такова гаретче ГТ10хх или ГТ11хх, най-малкото което произвежда Гарет, чак буди подозрения дали не служи предимно за украса. :D Колкото до захранването с масло...ако е запушен маркуча, мисля че няма да изкара повече от един-два светофара, и ще си тръгне, по-скоро маслото не е било подходящ визкозитет или е било загубило вече качествата си на такова.Аз карам в момента с 5w50 при препоръчвано 10/40 или 10/60 и определено има разлика в харча на масло...отделно шума на мотора и т.н. Имам предвид, че е по-зле всичко. И започна да се забелязва съществено след първите 2-3 хиляди км.Наскоро четох някакво мнение, че 10/хх било много гъсто за турбо двигатели, ама врели некипели, има доста сериозни синтетики (и на марки, и на цени, и на "рейсинг" на етикета) които са 10 или 15 w еди колко си.Така че каквото пише - такова се сипва.Иначе честия проблем е запушване на другата тръба, на изходното масло към картера, пак най-често от неподходящо масло или от несменяне прекалено дълго време. Но тогава почва да пробива налягането през уплътнителните пръстени към турбините и се получават едни повишени димности, едни димни завеси :D (Приготвил съм си един кастрол едж 10/60 ами много студ падна нещо и ми влияе зле на мързела :D :D :D )
      Coupe 20VT

Коментар

За снимки на въпросните гарнитури виж най-добре тук:http://www.atpturbo.com/mm5/merchant...de=GSKПоне аз най-често при тях гледам ако ме интересува нещо...интересно че нямат за 4-болта изход;или е рядко, или не е в приоритетните им артикули, че като видиш сайта ще ги рабереш веднаганакъде бият Мисля че за 4 болта съм виждал из Ebay, най-добре пробвай първо в американския и после в англииския, при тях са по-големите шансове да излезе. Иначе другата я има. В БГ в някойсервиз за турбо не може пък да нямат...все някъде, има светнати пичове...пак наблюдения мой
        Coupe 20VT

Коментар

Колега а тези числа където се пишат по опаковката на маслото знаеш ли какво значат

Коментар

Съжалявам ’ма са го виждам (кат не се рова много тук така става) Та да ти отговоря: Определено да. Ама ако нещо винаги може да ми кажеш
            Coupe 20VT

Коментар

Working...
            X