Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турбото и проблема с луфтовете....Решено - ново турбо.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Geraka написа:
    emzo написа:
    Пробката не са я измислили случайно.Чрез вакуумния метод остава малко или много масло.
    До сега 2 пъти съм сменял маслото с вакуум и двата пъти двигателя си побра колкото трябва масло - даже първият път кретена дето ми го сипва изля повече от колкото трябва и беше над максимума.Мене по ме притеснва да не остават някакви отлагания, макар че филтъра би трябвало да се справя с тях....Знам ли и аз....Лошото е, че за да си направя пробка трябва да се саля картера, което пък означава много пари за работа...Другият вариант е да се навия сам да го махна(трябва колегата Tornado, да ми обяснява как ) Но пък тогава ми е много интресно как ще източа маслото преди това, че да не се окъпя с масло при махането?
    Предполагам си чел моята темичка и опита ми с изсмукването на маслото http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46604
    Четох я разбира се, но там никой не сподели какви са реалните последици при дърпане през щеката. Досега не ми се е случвало, проблема описан от теб, също така на 20к км сипвам една схема на кастрол, която разгражда по-твърдите частици, ако има такива.
    FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Някой има ли си на идея как мога да си промия новотопо турбо, понеже има доста нагар на топлата част и тук там масълце.Идеята ми е - Мога ли да го накисна в керосилн примерно и да го оставя една нощ да преседи?...Има ли някаква опастност да съсипе нещо тоя кероселин, понеже ще навлезе там къде по принцип трябва да е маслто, или да съсипе някакви семеринги и уплатнения, ако има?
      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
        Някой има ли си на идея как мога да си промия новотопо турбо, понеже има доста нагар на топлата част и тук там масълце.Идеята ми е - Мога ли да го накисна в керосилн примерно и да го оставя една нощ да преседи?...Има ли някаква опастност да съсипе нещо тоя кероселин, понеже ще навлезе там къде по принцип трябва да е маслто, или да съсипе някакви семеринги и уплатнения, ако има?
        колега продължаваш да измъчваш частите и колата по всевъзможен начин. това дето казваш ми звучи страшничко по-добре питай в турбо сервиз как да процедираш и не си прави експерименти, че току виш си отишъл да купуваш още едно турбо
        FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

slavy_ivanov написа:
          колега продължаваш да измъчваш частите и колата по всевъзможен начин. това дето казваш ми звучи страшничко по-добре питай в турбо сервиз как да процедираш и не си прави експерименти, че току виш си отишъл да купуваш още едно турбо
          До сега нищо не съм измъчвал по-колата А и за това първо питам, преди да почна да го правя ...иначе от сервизи ми е омръзнало
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Това, което ми идва на прима виста е, че след като го почистиш, трябва да го смажеш добре, защото ще заработи на сухо в първия момент и не се знае как ще му се отрази това.

Коментар

Airfan написа:
              Това, което ми идва на прима виста е, че след като го почистиш, трябва да го смажеш добре, защото ще заработи на сухо в първия момент и не се знае как ще му се отрази това.
              То май няма проблеми стига да не се вдигат много обороти - примерно, ако е заплая и я оставя за малко да си поработи.Хит-ко, когато ми даваше съвети какво да гледам, като си търся турбо ми беше препоръчал да го вържа с някакъв въздуховод към ауспуха и да форсирам малко, за да му чуя "гласа" и каза, че при такъв режим и за няколко секунди няма да е проблем.По ме притеснява да няма някакви гумени уплатнения, които да съсипяДругият вариант е да го напръскам външно с Меглио, където може и с паростуиката - така мисля, че няма опасност да му навредя?

Коментар

и нищо не пречи да му пръснеш малко масло със спринцовка в маслената магистрала на турбото - преди монтажа,че и при вързването с аспуха за проба - също може да го направиш

Коментар

Не искам да те шашкам, но само да споделя, че преди 4 години смених моето турбо, защото се строши тотално месец след, като бях взел колата. Купих втора употреба, като теб. Маркучите постепенно ми се омазаха с масло, а разхода ми е много малък. Вече четири години си бръмча с него и не ми пука! :D
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                    Не искам да те шашкам, но само да споделя, че преди 4 години смених моето турбо, защото се строши тотално месец след, като бях взел колата. Купих втора употреба, като теб. Маркучите постепенно ми се омазаха с масло, а разхода ми е много малък. Вече четири години си бръмча с него и не ми пука! :D
                    Мда...ти ми каза за твоята случка. И аз 2 години и 40000км бръмчах с моето и не ми пукаше, но сега вече се усеща, че колата няма тяга във високите обороти, турбото вие, маркучите са силно омаслени, разхода на масло ми се вдига все повече, а за тоя луфт се допитах до доста хора и се оказа, че е недопустим и така реших, че е дошло време за смяна преди тотално да се е разпаднало(което както знаеш си е голям филм с изгарянето на маслото)....В същото време изпадна тая оферта от един пич във форума - 100лв....това си е смешна цена.Сега остава само да го сменя, но не знам кога ще имам време, а и възможности понеже заедно с турбото трябва и ангренаж и масло да сменям :D

Коментар

Ето и малко снимчици.На последната съм оградил с червено мястото където е връзката с тръбата, която отива към колектора....Интересува ме там дали трябва да има някаква гарнитура или да сложа някакъв силикон?
                      Прикачени файлове

Коментар

Трябва по принцип да има гарнитура-метална.Със силикон няма да стане, защото там температурите са височки.

Коментар

Май съм се пообъркал - тая тръба отива към изпускателната система, а другият вход е от към колекторите....както и да е....Въпроса е има ли нужда от гарнитури или силикони и на двете места?Едит: Интересното е, че в ЕПЕР никъде не излиза да има гарнитури там.
                          Прикачени файлове

Коментар

Това което си очертал с червено е наистина изхода към генерацията и там ако изпуска не е особено фатално!На прехода между изпускателния колектор и турбината хич не е добре ако изпуска!Според мен и на двете места трябва да има метални гарнитури, а защо в епер-а не са показани си нямам и на идея.Пак ти казвам-според мен там разни силикони нямат място-трябва да има гарнитури (както има гарнитура между главата и изпускателния колектор).

Коментар

biser_as написа:
                              Това което си очертал с червено е наистина изхода към генерацията и там ако изпуска не е особено фатално!На прехода между изпускателния колектор и турбината хич не е добре ако изпуска!Според мен и на двете места трябва да има метални гарнитури, а защо в епер-а не са показани си нямам и на идея.Пак ти казвам-според мен там разни силикони нямат място-трябва да има гарнитури (както има гарнитура между главата и изпускателния колектор).
                              И според мен трябва да има и на 2-те места гарнитури....трябва да поразпитам по магазините дали предлагат.

Коментар

Geraka написа:
                                biser_as написа:
                                И според мен трябва да има и на 2-те места гарнитури....трябва да поразпитам по магазините дали предлагат.
                                Погледни как е монтирано твоето турбо и дали има гарнитура.

Коментар

Working...
                                X