Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турбото и проблема с луфтовете....Решено - ново турбо.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днеска реших да видя колко и дали има луфт турбината на добрият стар Сеат на баща ми, който в момента го кара брат ми....Колата е на ТД - 75 коня на 230000км...Е резултата ме потресе - няма грам аксиален луфт...ама изобщо не помръдва....радиалният е нормален около 1мм, но както колегата emzo ми беше казал дори и нови турбини го имат радиалният луфт.Та в сравнение с моето - около 5мм аксиален си е направо ново....Което още повече ме навежда на мисълта, че моето живее последните си километри, а едно евентуално рециклиране ще излез безбожно скъпо....Май ще трябва на старо да търся читаво. Вече направо ми се реве от тая кола!
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Колега сигурен ли си, че не бъркаш двата луфта.

Коментар

chaveto написа:
        Колега сигурен ли си, че не бъркаш двата луфта.
        На моята Браво ТД100 - луфт по оста - като хвана самата ос и я местя успоредно на нея - около 4-5мм...мерени на пипана Перпендикулярно на оста - около 1ммНа Сеата(просто той ми беше по ръка, а и турбото му е много достъпно) - успоредно на оста - не мърда изобщо, а перпендикулярно на нея пак около 1мм.Доста вече четох за тия луфт и определлно аксиалният(успореднит на оста) ми е много над нормите, а пък радиалният го имат всики турбини.Трябва да намеря и още някое да направя тоя тест и да видим какво ще покаже.За сега моите изводи са, че на Сеата турбото е като нова, а моето е тоталка.
        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Малко развитие по темата. Чатих си малко с някой от Real Turbo и поразпитах как стоят нещата с луфтовете. Ето какъв беше отговора:"Аksialniq luft e seriozen problem, tova zna4i 4e osta na segmenta koito dyrji masloto ot toplata strana e e iznosena. Sledete si masloto!"

Коментар

Айде да се похваля....купих си ново турбо на старо...няма никакъв аксиален луфт и минимален радиален, който е нормален по-принцип....Довечера ще го снимам и ще задам някой друг въпрос.

Коментар

Geraka написа:
              Айде да се похваля....купих си ново турбо на старо...няма никакъв аксиален луфт и минимален радиален, който е нормален по-принцип....Довечера ще го снимам и ще задам някой друг въпрос.
              кажи поне цената

Коментар

u_bo написа:
                кажи поне цената
                100лв.

Коментар

Geraka написа:
                  Дано да е читаво и да си го връткаш дълги километри, че като те видя да продължаваш с тези постове за ремонти и части, и ми прилошава вече
                  FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Някаква идея какво е турбото на Стило? Като на jtd105 или друго?Настръхна ми косицата като четох темата...
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Със сигурност не е такова. На жтд 105 е обикновено, а на стило жтд 115 е с променлива геометрия.Ето в тази тема се коментираха турбините на стило:Разлика между ЖТД 80 и ЖТД 115

Коментар

GTipo написа:
                        Някаква идея какво е турбото на Стило? Като на jtd105 или друго?Настръхна ми косицата като четох темата...
                        С променлива геометрия едва ли ще е такава цената Сега остана да го сменя - мисля сам да я върша тая работа, но се чудя дали да свалям радиаторите, че да има от къде да ровя. Което пък е добър повод и тях да изчистя.Преди обаче да сложа новото турбо мисля да намеря някой да ми направи пробка на картера, че тегленето с тоя вакуум през щеката ме съмнява нещо.

Коментар

Geraka написа:
                          GTipo написа:
                          С променлива геометрия едва ли ще е такава цената Сега остана да го сменя - мисля сам да я върша тая работа, но се чудя дали да свалям радиаторите, че да има от къде да ровя. Което пък е добър повод и тях да изчистя.Преди обаче да сложа новото турбо мисля да намеря някой да ми направи пробка на картера, че тегленето с тоя вакуум през щеката ме съмнява нещо.
                          И аз нямам пробка!!! Какъв е проблема с тегленето през щеката?
                          FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Пробката не са я измислили случайно.Чрез вакуумния метод остава малко или много масло.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Пробката не са я измислили случайно.Чрез вакуумния метод остава малко или много масло.
                              До сега 2 пъти съм сменял маслото с вакуум и двата пъти двигателя си побра колкото трябва масло - даже първият път кретена дето ми го сипва изля повече от колкото трябва и беше над максимума.Мене по ме притеснва да не остават някакви отлагания, макар че филтъра би трябвало да се справя с тях....Знам ли и аз....Лошото е, че за да си направя пробка трябва да се саля картера, което пък означава много пари за работа...Другият вариант е да се навия сам да го махна(трябва колегата Tornado, да ми обяснява как ) Но пък тогава ми е много интресно как ще източа маслото преди това, че да не се окъпя с масло при махането?

Коментар

Geraka написа:
                                emzo написа:
                                До сега 2 пъти съм сменял маслото с вакуум и двата пъти двигателя си побра колкото трябва масло - даже първият път кретена дето ми го сипва изля повече от колкото трябва и беше над максимума.Мене по ме притеснва да не остават някакви отлагания, макар че филтъра би трябвало да се справя с тях....Знам ли и аз....Лошото е, че за да си направя пробка трябва да се саля картера, което пък означава много пари за работа...Другият вариант е да се навия сам да го махна(трябва колегата Tornado, да ми обяснява как ) Но пък тогава ми е много интресно как ще източа маслото преди това, че да не се окъпя с масло при махането?
                                Предполагам си чел моята темичка и опита ми с изсмукването на маслото http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46604
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X