Здравейте.Имам еин странен проблем с климатика от няколко дни.Пускам го, работи си, всичко изглежда добре.Но като карам туха си студено и по някое време, усещам че се изключва и започва да духа хладък въздух (точно, както при неработещ климатик или на кола, която изобщо няма климатик) след малко пак се оправя, изстудява и пак обратното.Много странно.Мислех да не е от жегите, но не знам...Иначе е зареждан миналата седмица с фреон.П.С: Намерих филтъра на купето, махнах кората под жабката и видях черната пластмаса, която трябва да се развие, но не разбирам точно как да я сваля, да почистя или сменя филтъра и да го върна отново.Имате ли схема или някоя тема със снимки?Аз не открих...Говорим за пунто мк2 2001 г. 1.9 D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатик
Collapse
X
-
Не, не е климатроник.Обикновен.На празен ход снощи забелязах, че компресора се включва и изключва през няколко секунди.И това е постоянно.Явно при изключването спира за секунди да духа студеното, а става хладък въздуха.Миналата седмица ходих на зареждане, като че ли от тогава е така.Помагайте, моля Мерси
Коментар
-
А преди да го напълниш с фреон направиха ли ти диагностика ? Ако изтича от някъде, вече нямаш фреон При мен случая е подобен при високи обороти духа студено като спра на сфетофара почва да духа хладно.... Отиди да ти го проверят (гумички маркучи и т.н. те си знаят работата).Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
iuly_vn написа:Сега се върни в сервиза и им кажи да си върнат наобратно малко фреон. Сложили са ти повече с което се е увеличило налягането и трв-то го изключва. И при мен беше така, но като изпуснаха малко се оправи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар