Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е това?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво е това?

Интересуват ме ролята на тези два чарка.
    Прикачени файлове

Ами първият ти управлява ЕГР-а, а втория включва и като загрее двигателя над 55 * изключва клапана за повишаване на оборотите на празен ход.
    Fiat Marea TD100

Коментар

Ако шунтирам първия, ще пречи ли на нормалната работа на двигателя

Коментар

zagaboy написа:
        Ако шунтирам първия, ще пречи ли на нормалната работа на двигателя
        Това е друга тема. Има доста изписано във форума за изолиране на ЕГР клапана. Ако просто му издърпаш кабелите, ще се отчете грешка в компа. Остави го засега и попрочети темите за него.
        Fiat Marea TD100

Коментар

А вторият къде точно се намира, понеже при мен няма разлика в оборотите преди и след 55*...все са си 1000?
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Искам да го шунтирам защото от него губи вакум. Значи смятам да му оставя кабелите, но да махна тройника от където отива вакум към него и да отива само към другия чарк. Мисля няма да има проблем тогава.

Коментар

Относно въпроса на Geraka - намира се на стойката до горивния филтър. Ако искаш утре ще снимам и ще закача снимката. А за оборотите моите са към 800 при студен, топъл двигател, с климатик, без климатик. Затова се и захванах да я пооправя, защото на жената и е трудно да я кара така.

Коментар

Ами извади входящия маркуч и го запуши. Става с плътен нит 5 или 6мм. Колкото до другия той управлява клапана с жилото на помпата и като се задейства над 55* се задейства и опъва жилото като по тоя начин сваля оборотите на 800 +-50
                Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                X