Колеги имам следния проблем с ремъка.Значи преди 10 000км. смених всички ролки включително и ремъка, скоро след около 2 000км. започна да просвирва и след 8 000км. се скъса.Добре че бях в града и го смених на улицата.... ремъка беше Gates.Смених го с някакъв ментак, просто нямах друг избор тогава че беше неделя следобяда и се радвах че намерих и такъв.Ето вече след няма и 2 000км. този започна да просвирва също така като предишния.....Интересното беше че като купих колата, стария ремък беше напукан като на дърта баба петите, ама нямаше никакъв дерт и изобщо не свиреше...Мисля че проблема е в някоя шайба, но коя е това се питам...Нека ако някой е имал подобен проблем да сподели впечатления, ще съм благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с пистов ремък Punto MK2 1.9JTD
Collapse
X
-
Това, че си сменил ролките не е гранция, че някоя от тях не дефектна. Провери ги при свален ремък за луфтове, виж обтегача на обтяжната ролка да не е разбит и да ти напъва ремъка накриво, и последно като идея - провери съосието между ремъчните шайби. Огледай как е износен ремъка, това ще ти подскаже къде да търсиш проблема.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Dido_Lyubenov написа:Това, че си сменил ролките не е гранция, че някоя от тях не дефектна. Провери ги при свален ремък за луфтове, виж обтегача на обтяжната ролка да не е разбит и да ти напъва ремъка накриво, и последно като идея - провери съосието между ремъчните шайби. Огледай как е износен ремъка, това ще ти подскаже къде да търсиш проблема.
Коментар
-
А, след като видя че обтегача подскача толкова много, сети ли се да огледаш, дали някоя ремъчна шайба не замята ? И провери ремъчната шайба на коляновия вал. На нея обикновено има една гума, дето обира вибрациите, да не се е накъсала. Разбрах, че и на динамото има подобна шайба, която също може да ти създава този проблем. Не вярвам да ти подскача обтегача от това че ремъка е малко по-малък или по-голям. Виж тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=45Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ремъка ти е каталожен номер: 46747484 ; дъжина L=1230Ето и линк към сайт на който има ликове за проверка на много марки и модели автомобили, с описание на всеки детайл.http://www.izmamno.com/vinВъпреки името на сайта, май не мами :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар