Колега i4kin преди имаше , ама последния път като си сменях маслото на мойто Браво , търсих навсякъде ама греда . Така че купуваш 6 л. сега , а другия път купуваш само 4 :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD-масло
Collapse
X
-
PeacemakeR написа:Колега i4kin преди имаше , ама последния път като си сменях маслото на мойто Браво , търсих навсякъде ама греда . Така че купуваш 6 л. сега , а другия път купуваш само 4 Very HappyОбаче като отворя кутията и останат 1.1/1.2 литра ....после след около година,като дойде време за следващата смяна...няма ли да му изчезнат свойствата и качествата.?Въпреки,че пак ще стои затворено??
Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
Коментар
-
Не знам, но всички различно коментирате. Аз като купих колата и налях Селения 15w/40 ТD. Така пишеше на металните кутий. За 6000 км. не мръдна докато не спуках наскоро картера. Мерих го много често и както го налях до средата на щеката така си и стоеше. Сега след ремонта на картера налях на Visko, понеже са единствената фирма, която е предложила на пазара нов клас за турбо дизели, но бе с вискозитет 10W/40. Оня ден след 2000 км се оказа че е на долната граница на щеката. Сами си направете извода. Сега ще си купувам пак на Селения и това на Wisko ще го изхвърля.Fiat Marea TD100
Коментар
-
iuly_vn написа:Не знам, но всички различно коментирате. Аз като купих колата и налях Селения 15w/40 ТD. Така пишеше на металните кутий. За 6000 км. не мръдна докато не спуках наскоро картера. Мерих го много често и както го налях до средата на щеката така си и стоеше. Сега след ремонта на картера налях на Visko, понеже са единствената фирма, която е предложила на пазара нов клас за турбо дизели, но бе с вискозитет 10W/40. Оня ден след 2000 км се оказа че е на долната граница на щеката. Сами си направете извода. Сега ще си купувам пак на Селения и това на Wisko ще го изхвърля.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Да Jimy, прав си в интерес на истината! Миналата седмица забелязах че си капе от сглобката между фланеца на филтъра и блока. Така е било 4-5 месеца и затова е спаднало нивото на маслото. Сега като спрях теча ще долея пак nа Visko. С него забелязах, още като го налях, че двигателя работи по безшумно. То е с клас по АPI SL/CF. Моят съвет е винаги слагайте масло от висок клас на любимките си, като мисля че не е толкова важно дали е 5 или 10W40, спрямо нашите климатични условия.Fiat Marea TD100
Коментар
-
M_SkI написа:Колеги аз имам brava JTD от година и половина.До сега съм и слагал selenia TD 10w/40 иси го сменям на всеки 10000км. Да ви кажа честно нямям проблеми за сега. :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар