Колеги ако откача вакума който управлява турбото и го запуша дали ще има някакъв проблем. Искам да го откача за да покарам без турбо и да установя нещо. Става въпрос за 2.4 Jtd 103kw
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вакум на турбо
Collapse
X
-
chaveto написа:Аз защо си мислех, че от този вакум компа определя кога да се включи турбото.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ама защо ще го правиш? Обясни ти се вече - турбото ще си работи и ще надува, но няма да се "разтоварва"!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Щом искаш да изолираш турбото, най-сигурният начин е да разкачиш въздуховода след дебитомера и този, който влиза в смукателния колектор. Може и само към всмукателния колектор да разкачиш, но ще пуши яко чернилка. Ако кажеш каква е целта на занятието, ще е по-лесно. Да разкачаш управлението на турбината не е от най-свежите идеи, а и няма да ’изолираш’ турбината така_______
146 JTD
Коментар
-
..
Правил съм го това на предишната си кола Tempra1.9TD и ефекта на извънградско е поне 0,5литра от разхода надолу и малко по кофти динамика.Предполагам,че се дължи на постоянния излишък на въздух поради това ,че няма кой да ,,съобщи,,на LDA да коригира горивоподаването поради прекъсване на връзката смукателен колектор-LDA. Личен опит.
Коментар
-
trustworthy написа:Щом искаш да изолираш турбото, най-сигурният начин е да разкачиш въздуховода след дебитомера и този, който влиза в смукателния колектор. Може и само към всмукателния колектор да разкачиш, но ще пуши яко чернилка. Ако кажеш каква е целта на занятието, ще е по-лесно. Да разкачаш управлението на турбината не е от най-свежите идеи, а и няма да ’изолираш’ турбината така
Коментар
-
Re: Вакум на турбо
chaveto написа:Колеги ако откача вакума който управлява турбото и го запуша дали ще има някакъв проблем. Искам да го откача за да покарам без турбо и да установя нещо. Става въпрос за 2.4 Jtd 103kw
Коментар
-
chaveto написа:Идеята ми е да спра турбото да работи. Искам просто да пробвам как ще е без турбо.......
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар