Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъсване на пистов ремък, ангренажния на косъм. Причината :?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скъсване на пистов ремък, ангренажния на косъм. Причината :?

Здравейте,днес по пътя София - Плевен стана авария, за която майсторите в Плевен ми казаха, че имам голям късмет. След като спрях в страни от пътя, видях пистовия ремък разпилян, навит и т.н. Видя се и навито някакво жило. Не зная какво точно. Попаднах на сервиз Ивеко (така пишеше с големи букви, видя ми се много приличен), откъдето ме информираха, че ангренажния ремък е висял на косъм и слава богу не се е смлял двигателя. Искам да помоля за мнение относно евентуалната причина, защото според моите спомени и разсъждения скъсването се случи след като нещо друго привлече вниманието ми и това на спътника ми. Първо започна през 10-тина секунди да се чуват единични тупуркания. Карах така може би 1 км. в чудене. След това лампата за акумулатора светна за постоянно. Предполагам, че в този момент е било скъсването на ремъка, започна да се чува и свистене. Та чудя се тези тупуркания от какво са били. Случката е от днес по обяд и още не съм разговарял с майсторите нашироко. Само ме успокоиха, че няма меле в двигателя. Ако имате въпроси за доизясняване ще се опитам да отговоря. Благодаря предварително.
    Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Според мен някакъв предмет е скъсал пистовия ремък от там се чупи кожуха който пази ангренажния ремък и той също претърпява крах.Друг вариант е разпадащ се пистов ремък който прави поразиите в мнението по-горе.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Как беше при мен - камъче влиза незнайно откъде и се пъха между паразитната ролка и ремъка. Ролката се чупи и се получава остър ръб. Той прокъсва ремъка. За щастие - движа се бавно, и навреме успявам да спра мотора от работа. След посещение на калпав сервиз, после на собственоръчна подмяна на части, а накрая - и читав сервиз, това камъче ми коства почти 800 лева, и не се знае колко нерви....

Коментар

Казаха ми за този кожух. Макар, че не разбрах точно за какво става дума като говорихме по телефона. Но сега ми се изяснява. Чудя се само какъв може да е този предмет ... дали е част от колата. Надявам се, че няма да остане незабелязано това.

Коментар

ogi28b написа:
          Как беше при мен - камъче влиза незнайно откъде и се пъха между паразитната ролка и ремъка. Ролката се чупи и се получава остър ръб. Той прокъсва ремъка. За щастие - движа се бавно, и навреме успявам да спра мотора от работа. След посещение на калпав сервиз, после на собственоръчна подмяна на части, а накрая - и читав сервиз, това камъче ми коства почти 800 лева, и не се знае колко нерви....
          Мдам, това ми се струва смислено и пасва на последователността на събитията. Аз се страхувах да не би някаква повреда друга по колата да не е причина, щото чета за рецидиви с пистовия ремък. Дано да си прав. В събота ще ходя до Плевен да я взема, но по-рано ще имам разговор и ще пиша.

Коментар

Може би все пак не трябваше да си намеря друга кора под двигателя ... ама като ми се скапа една чисто нова за отрицателно време и реших да постъпя като "98% от всички шофьори" - според един майстор

Коментар

Ами те конструкторите, затова са я сложили тая кора отдолу. Ама не са предвидили тая кола за родео, визирайки нашите пътища.
              Fiat Marea TD100

Коментар

Познато

Колега и на мен ми го прави 4-5 пъти този проблем,но за щастие карах без музика в колата,чух и спрях.Пистовия ремук беше като нахапан от питбул,само конци навсякъде.Сменях го но караше 200-300 км. и пак същото,докато накрая не смених обтягащата ролка.Капсоловката на пружината се прецакала и ролката стои малко на криво измества ремука в страни и го къса.Конците от ремъка се оплитат,закачат се някъде чупи сее кората на ангренажа и воала клапаните стават на мармалад.моят съвет е нова обтяжна ролка 70лв. и нов ремък(пистов) около 20-30 лв + 30лв. за смяна и нямаш грижи поне при мен така стана.
                Fiat Bravo 1.9TD 87kw.(по документи)

Коментар

Working...
                X