Здравейте колеги.Проблема е следния: днес след работа като тръгнах да паля колата, запали чак от 3тия път и лампата за подгряването мигаше около половин минута(колата беше студена, след като загря си палеше от раз но лампата пак мига).От изчетото в този форум, предполагам че е подгревна свещ.Колата ми е Браво тд100.При 1 изгоряла свещ трябва ли да мига индикатора, защото аз си мисля че са изгорели 2(от около 1 месец колата ми студена палеше мааалко по-бавно от преди).Преди да тръгна да ги сменям къде в Габрово или Търново мога да отида на читава диагностика, че имам съмнения за дебиЛомера и датчиците на термостата И последният въпрос : мога ли да си ги сменя сам тея свещи без да оплескам нещо Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак проблем с фиата ;(
Collapse
X
-
Не мисля че е толкова трудна смяната на свещи. Продават едни магнити закрепени на телескоп които са много полезни в случая. Развиват се гайките на кабелите като се оставя един оборот и после се доразвиа с магнита. След това и свеща се вади по подобен начин. Монтажа е като свеща се задържа за вложката на гидорето с изолационна лента. Вкарвате свеща във вложката и намотавате повече около вложката и удължителя и по малко върху свеща, за да може после като я подведете в резбата да издърпате и да се освободи от свеща, а не от вложката или удължителя. Гениално Уотсън! Гадното е ако свеща е с нагоряла резба и не може да се развие но с повече внимание и с бутилка WD40 става и без да се стигне до сваляне на глава. Само да имате здрави нерви и голямо търпение. Аз бих компенсирал с бутилка бира на свещ.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Свещите на тд100 са буквално завряни на мама му в гЪ.а, особенно 3та от ляво на дясно, намира се под "черната кутия" :D .В понеделник 1во ще мина 1 диагностика, да проверя и съмненията ми относно дебитомера, като ще ровичкам, поне да оправя всичко Между другото фиата днес сутринта си запали културно без да ме ядосва, ама лампата пак си мигаше :DТря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
tyson написа:30 лв за труд и си пей сърце защо ще се мъчишТря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
Много внимавай с развиването, че ако се скъса някоя свещ в лавата ( случва се и на майстори ), ще си отвориш голяма рана на гъ... По-добре бягай на сервиз, че ако сгафят, ще си поемат разходите по допълните дейности. Аз в Русе три дена обикалях докато си намеря кой да ми ги смени, и всеки казваше "Търси някой който не е сменял на ТД100" В Гого-мото ги смениха, ама пишманясаха тотално. Незнам следващия път като се наложи, дали ще се хванат.PS: УСПЕХ !!! :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Смених ги свещите !!! Двама комшии ми помагаха, 6 часа работа :D Конструкторите на Ф И А Т го отнесоха на псувни до 9-то коляно.Както и да е, проблема НЕ беше в свещите....Като смених 2рата свещ и ги проверявам на акумулатора дали загряват, и като видях че и 2ра е добре се усъмних как тей неще да пали...пуснах 1 кабел от + към свещите, държах го 5 сек....и чудо-колата запали от раз :D След това потърсих релето и какво да видя там-1 жица прегоряла.Направихме я, сменихме останалите 2 свещи... Иииии сега имам 4 изправни свещи Иначе е много неудобно за работа, трябва да си някакъв мазохист с изключително хладнокръвие.Важното е, че не дадох пари за майстори, а си оправих проблема сам с малко помощ.И се научих при проблем да не се хващам в най-очевидната причина Поздрави!Тря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
GbGzTeaM написа:И се научих при проблем да не се хващам в най-очевидната причина Поздрави!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар