Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    Познайте от 1 път дали пак не скърца сутрин.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Готов съм на ритуално самоубийство вече.... Не остана нищо за сменяне!
    А бе карай си и нали само на студено скърца, след това няма грижа Освен, че обтяжната ролка е нова, пробва ли със стара (от работещ "нормално" двигател) ролка (целя механизъм) дали ще има скърцане.п.п. Аз като ти предлагах да ти я купя ти се дърпаше, ето ти сега нерви, а можеше да си ги спестиш :D
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Airfan написа:
      Познайте от 1 път дали пак не скърца сутрин.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Готов съм на ритуално самоубийство вече.... Не остана нищо за сменяне!
      Има,има!!Зад воланното устройство!! :D
      Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

ivannik написа:
        Airfan написа:
        Абе на мен не ми е много смешно... а и не разбирам какво намекваш.

Коментар

Airfan написа:
          ivannik написа:
          Airfan написа:
          Абе на мен не ми е много смешно... а и не разбирам какво намекваш.
          Уффф,приятелю,Знам,че никак не ти е смешно. На всеки може да се случи,включително и на мене.Исках само да поразведря обстановката с малка шега,но явно съм прекалил.Извинявай!Нищо не намеквам.Искрено се надявам проблема да се реши.Извинявай отново.
          Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

И аз да се присъединя към темата на колегата Става дума за Мареа 1.8 16!Имам същия шум като от щурче за около 20 секунди и после изчезва.Гледах за мотаене и не видях, ремъка се движи нормално без отклонения.Колата е напълно обслужена, ремъци и ролки обаче шума е на лице.Появи се няколко дена след смяната на консумативите и идея си нямам какъв е яда!Не знам кво да правя, изкарваме извън нерви чак на 1.08 ще ходя в сервиза в който я обслужиха(приятели са ми) да видим какво става!Дано някой реши проблема скоро!п.с.Имам един приятел с Алфа 156 2.4 жтд същата работа, сменил е няколко пъти ролки, ремъци, шайби и нищо пак така.Сега пръска с некъв спрей и така на всеки 4-5 дена
            now. BMW E39 523i '98 170hp
            ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
            ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

dimmX написа:
              И аз да се присъединя към темата на колегата Става дума за Мареа 1.8 16!Имам същия шум като от щурче за около 20 секунди и после изчезва.Гледах за мотаене и не видях, ремъка се движи нормално без отклонения.Колата е напълно обслужена, ремъци и ролки обаче шума е на лице.Появи се няколко дена след смяната на консумативите и идея си нямам какъв е яда!Не знам кво да правя, изкарваме извън нерви чак на 1.08 ще ходя в сервиза в който я обслужиха(приятели са ми) да видим какво става!Дано някой реши проблема скоро!п.с.Имам един приятел с Алфа 156 2.4 жтд същата работа, сменил е няколко пъти ролки, ремъци, шайби и нищо пак така.Сега пръска с некъв спрей и така на всеки 4-5 дена
              Значи, спрей и аз имам, пръсках на предния ремък, значително се подобриха нещата, но като цяло скърцане пак имаше. За сега съм решил да купя ремък различен от Gates, тъй като според каталога на Gates размерът на ремъка е 1840 мм, а според ЕПЕР трябва да бъде 1835 мм. Вярно е, че обтегачът може да поеме ремъци в доста широк спектър размери, но аз ще търся максимално близък до 1835 мм. Ще видя другите марки какви размери предлагат за моята кола и ще купя такъв.@ivannik - няма проблеми, не стоплих, че е на шега.

Коментар

@Airfan: Пишеш за ремък, но нали не иде реч за агренажния? Аз си пазя ремъка с който я купих - мога да погледна какъв му е размера, но този, който текущо е поставен е идеално обтегнат... Искаше ми се да пръсна видимите ролки с някакъв спрей, но ... мястото е толкова тясно, че не може да се бръкне, явно като ми поостане време ще я закарам да свалят ремъка за да чуем дали е от някоя от неговите ролки...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                  @Airfan: Пишеш за ремък, но нали не иде реч за агренажния? Аз си пазя ремъка с който я купих - мога да погледна какъв му е размера, но този, който текущо е поставен е идеално обтегнат... Искаше ми се да пръсна видимите ролки с някакъв спрей, но ... мястото е толкова тясно, че не може да се бръкне, явно като ми поостане време ще я закарам да свалят ремъка за да чуем дали е от някоя от неговите ролки...
                  Не те разбрах добре.

Коментар

Пишеш, че ще сменяш отново ремък. Т.е. няма да е агренажния, а този, който е отвън? Абе с двигателите и колите като цяло съм много зле - знам кое какво е, но като се опре до ремонти или разчленяване на чаркалата - практиката ми куца. Иначе теорията е най-лесно да се придобие Мисълта ми е, че си пазя и двата ремъка от преди смяната - агренажния и алтернаторния. Ако ще сменяш алтернаторен - мога да погледна моя колко мм е точн.
                    Steliyan's Life!

Коментар

В почивката ще видя моя ремък с какви размери е!

Коментар

Airfan написа:
                        Вярно е, че обтегачът може да поеме ремъци в доста широк спектър размери, но аз ще търся максимално близък до 1835 мм. Ще видя другите марки какви размери предлагат за моята кола и ще купя такъв.
                        Колега псоледният ми ремък, с който сега е колата, след поредното скъсване е 1835мм на Фленор
                        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Ъъъ, аз и Airfan сме уж с еднакви двигатели, а dimmX и Geraka сте с относително различни...
                          Steliyan's Life!

Коментар

Аз съм с бензинов мотор, нямам демпферна шайба.Утре сутринта ще полея ремъка да видим какво ще стане!И накрая ще си карам така Yellow_Flash_Colorz_PDT_06p.s.Само за сведение моя ремък е PK6 1842!

Коментар

jenshen73 написа:
                              Ъъъ, аз и Airfan сме уж с еднакви двигатели, а dimmX и Geraka сте с относително различни...
                              А дали има разлика точно в устройството на целия темък пту jtd i td100....бях пускал една тема за моят ремък, в която оги беше постнал една схема с устройството на целия механизъм...трябва да се поразровя да я намеря.
                              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
                                jenshen73 написа:
                                А дали има разлика точно в устройството на целия темък пту jtd i td100....бях пускал една тема за моят ремък, в която оги беше постнал една схема с устройството на целия механизъм...трябва да се поразровя да я намеря.
                                Абе така като се замисля, с новата демферна шайба се чуват някакви много зловещи звуци покрай нея при обороти под 1000(на място)....едно много гадно стържене

Коментар

Working...
                                X