Значи да подчертая пускането или спирането на климатика не влияе на скърцането по никакъв начин. Преди малко сложих стария ремък. Утре ще тествам, но сякаш чувам все още леко щурчето. В момента подозренията са насочени към демпферната шайба. Ремъкът, който свалих е крив на едно местенце, а от външната му страна там има напречна резка като от резец...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео
Collapse
X
-
Според мен е ролка или алтернатора.Просто ремъка е като струна и усилва звука.Вероятно като се намокри губи леко сцепление и затова затихва.Що като не го свалихте с Оги не погледнахте как се въртят ролките на ръка?Аз там му описвх една теория веднъж.Освен това може да скърца обтяжния механизъм - виж го дали не играе нагоре - надолу много.
Коментар
-
Утре ще изследвам и аз за петънца по ремъка.Аз съм с Фленор 1838 ,но поставям спокойно и 1833 и то съвсем само като напъвам обтяжната ролка с тресчотката ,а с другата ръка поставям ремъка върху шайбата на компресора.Правя го на канал и без канал.1115 написа:Според мен е ролка или алтернатора.Просто ремъка е като струна и усилва звука.Вероятно като се намокри губи леко сцепление и затова затихва.Що като не го свалихте с Оги не погледнахте как се въртят ролките на ръка?Аз там му описвх една теория веднъж.Освен това може да скърца обтяжния механизъм - виж го дали не играе нагоре - надолу много.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Слушах клиповете ама на мен повече ми прилича на чаткане отколкото на приплъзване на ремъци.Преди време и на мен ми скърцаше ремък обаче звукът беше друг. Омагьосвах го със препарат против приплъзване на ремък, някакъв от Бриколаж го намерих обаче ефектът беше за 2-3 дни. В крайна сметка притягане на ремък реши проблема.Интересното е че скърцаше само на студен двигател сутрин. Ако е топъл двигателя не се чуваше.Обаче мисля че при колегата звукът е лагер или ролка а не от приплъзване на ремък.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Това просвирване е по-скоро от моментно задържане в движението на ремъка!Има нещо на което не си обърнал достатъчно внимание, ролката на алтернатора / тя е с еднопосочно въртене / - тя е в начален стадий на блокиране и този звук идва от приплъзването на ремъка по нея, може да се кара още така, но ако я смениш, смятам, че музиката ще изчезне!
Коментар
-
..
Това проскърване-просвирване-се получава ,когато страничните части на ремъка станат като огледало.Ролките също са излъскани в тази си части....да продължавам ли? Всеки си е играл като малък с парче стиропор върху стъкло и е подлудявал баба си примерно.Минаваш с едра шкурка излъсканите участъци,мажеш със свинска мас тъй като е с неутрален характер и не взаимодейства по никакъв начин с гумата и си свиркаш ти а не той. :D :D :D
Коментар
-
Благодаря, че се включвате си идеи.Снощи се чухме с vsd и той сподели, че ще смени лагера на климатика, тъй като той има същото скърцане. Ако утихне, ще сменя и аз, в противен случай ще се насоча към шайбата на алтернатора.Между другото ето как звучи скърцането с новия стар ремък, с който преди никога не е скърцала:http://www.youtube.com/watch?v=4R_O_91iEUcОбърнете внимание как ремъка играе леко в зоната преди, по време и след като премине шайбата на компресора на климатика, т.е. там има някаква хлабина.
Коментар
-
Airfan написа:А смени ли шайбата на алтернатора? Тя също не е просто шайба, а е нещо като демпферна шайба.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:Airfan написа:А смени ли шайбата на алтернатора? Тя също не е просто шайба, а е нещо като демпферна шайба.
Коментар
-
Отстраних скърцането при мен.Лагера на обтяжната ролка беше изсъхнал.Капнах му 3-4 капки масло напълних го със смазка и сега утихна.Лагера е KOYO и ще видим кога пак ще се разчурулика.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Airfan написа:Tornado написа:Отстраних скърцането при мен.Лагера на обтяжната ролка беше изсъхнал.Капнах му 3-4 капки масло напълних го със смазка и сега утихна.Лагера е KOYO и ще видим кога пак ще се разчурулика.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:Отстраних скърцането при мен.Лагера на обтяжната ролка беше изсъхнал.Капнах му 3-4 капки масло напълних го със смазка и сега утихна.Лагера е KOYO и ще видим кога пак ще се разчурулика.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар