В сервизния бюлетин за Стило JTD, e даден като причина за щуреца, обтяжния механизъм и ролката.-------Eдно интересно клипче:http://youtu.be/cW_wpE3hG5k
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео
Collapse
X
-
Момчета, смених си ремъците преди 5000км , карах 1 месец с тва скърцане, и познайте кво стана?!Ново динамо 300 евро (щото в БГ е 300 лева, в италия е 300евро)Как е изгоряло ли?Маркуч през който минава нафта е капел капел и динамото дроб ся другата седмица ще я водя, и искам да видя ще трака ли пак така, понеже ми разправяха , че може да е оптегателната ролка, ама май май не е , понеже като не работи динамото много трака , трактора пасти да яде.Моя съвет е гледайте проверявайте ако трябва във фиат отидете поне за разкритие на проблема, щото сякви майстори има, дет хал хабер си нямат от коли, сменят 1 полуоска и вече майстори... тая вечер на аварийни без фарове се прибрах заради тва динамо, незнам, дали може да я карам така ама 3-4 км ще я карам как мислите :D
Коментар
-
chaveto написа:Airfan написа:И повече от 3-4 км ще изкараш дори и на фарове. Не се притеснявай.
Коментар
-
emzo написа:Дай снимки, ако имаш.
Коментар
-
Здравейте колеги,при мен също се появи същият проблем (Пунто 1.2 2000г.). Разликата е, че със сигурност не е от климатика, защото нямам такъв Другото е, че при мен не се чува откъм страната на ремъка, както е на клипчето, а от страната на шофьора. Също така забелязах, че като натисна съединителя и спира... Дано не е нещо от съединителя, знам, че е с помпа, а не с жило... Най-вероятно в сряда ще я карам на доктор и ако открият какво е ще пиша пак.
Коментар
-
И така, върнахме се на изходно положение. Тази сутрин скърцах осезателно - по малко по-различен начин, но пак си скърцаше. За сведение - от няколко месеца карам с къс ремък и съм изолирал климатика, тъй като само онзи лагер не бях сменил. Изводът е, че не скърца от там, така че остава само фалшив обтягащ механизъм на пистовия ремък.
Коментар
-
Airfan написа:И така, върнахме се на изходно положение. Тази сутрин скърцах осезателно - по малко по-различен начин, но пак си скърцаше. За сведение - от няколко месеца карам с къс ремък и съм изолирал климатика, тъй като само онзи лагер не бях сменил. Изводът е, че не скърца от там, така че остава само фалшив обтягащ механизъм на пистовия ремък.
Коментар
-
Някой намирал ли е обтяжен механизъм с различна марка от дайко. Гледах сигурно 5-6 различни марки и в кутията все е дайко. Последно си взех QH от Англия и пак е дайко. Според мен се изкривява леко целия обтяжен механизъм, от там натиска на ремъка не е равномерен по площта му и затова почва да скърца. При мен си скърца непрекъснато вече.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар