И аз имах същия проблем,оказа се обтяжната ролка но не лагера, а се нарушава съосието.Дължи се на менте обтегачи.При мен се оправи на третия обтегач,купих го от ЕВРО 07, не помня производителя,на опаковката пишеше че е италиански.Първите две ролки просвирваха на 500-700 км. след смяна. Провери пистовия ремък от страни дали започва да го "ръфа", ако го къса с сигурност е от обтяжната ролка. Успех
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео
Collapse
X
-
Хора, кажете какво да ги правим тези кретенски обтяжни механизми. След като тук купих 3-4-5 пъти дайко, последно поръчах от Англия и пак доде шибаното дайко и разбира се след 1000 км в момента скърца супер зверски. Алтернатора претърпя втори ремонт и в крайна сметка са му нови лагерите, ротора, шайбата и четките. 90% изключвам пак от него да е проблема, а в момента така скърца, че ме е срам да запаля колата пред приятели.Всичките пъти, когато съм сменял обтегач, винаги е бил крив механизма. Изключение прави оригиналния, с който купих колата от Италия. Той кара 40-50 хил. км, въпреки че беше стар. Всичко друго, което съм сменил след това кара по няколко месеца. След два ремонта на алтернатора, реших че проблема е бил от него и затова са се чупели механизмите, но в мометна частите са му 70% чисто нови и пак се прецакват. Нещо ми писна да сменям едни и същи неща.http://www.youtube.com/watch?v=fFmbV...e=youtu.beна живо звука е много по-гаденКакто и преди, като полея ремъка с няколко капки вода и спира да скърза докато не изсъхне. При вас има ли го този ефект.
Коментар
-
Да. При мен заскърца отново зимата. Скърцането се превърна в леко свирене. Сменял съм обтегач, паразитна ролка, демпферна шайба, профилактиран ми е алтернатора - лагер, четки, смених лагер на компресора. Бях сменил и ремъка, но си върнах стария. Съмнявах се, че е от него. Излекувах го за сега и вече 1500 км щурците откъм двигателния отсек ги нЕма. Ремъкът ми се беше "лъснал" откъм гладката си повърхност. На работеща кола и въртящ се съответно ремък взех един шмиргелов камък. Позволих си да "набраздя" гладката му и лъсната част сваляйки и гума дори. "Набраздих" и страниците на ремъка. Колата замлъкна и още не се е обадила. Знам, че не е решение, но пък и на всяко скърцане да влизам във филми със смяна на обтегачи, ролки и ремъци...Нц. Не Ща.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
vsd написа:При мен тази шайба е нова.Сега погледнах на един приятел jtd-to 105. Сменили са му демпферната шайба с нова и подскача нагоре надолу доста. Моята не мърда на никъде. Кое е нормално според вас.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
vsd написа:Хора, кажете какво да ги правим тези кретенски обтяжни механизми. След като тук купих 3-4-5 пъти дайко, последно поръчах от Англия и пак доде шибаното дайко и разбира се след 1000 км в момента скърца супер зверски. Алтернатора претърпя втори ремонт и в крайна сметка са му нови лагерите, ротора, шайбата и четките. 90% изключвам пак от него да е проблема, а в момента така скърца, че ме е срам да запаля колата пред приятели.Всичките пъти, когато съм сменял обтегач, винаги е бил крив механизма. Изключение прави оригиналния, с който купих колата от Италия. Той кара 40-50 хил. км, въпреки че беше стар. Всичко друго, което съм сменил след това кара по няколко месеца. След два ремонта на алтернатора, реших че проблема е бил от него и затова са се чупели механизмите, но в мометна частите са му 70% чисто нови и пак се прецакват. Нещо ми писна да сменям едни и същи неща.http://www.youtube.com/watch?v=fFmbV...e=youtu.beна живо звука е много по-гаденКакто и преди, като полея ремъка с няколко капки вода и спира да скърза докато не изсъхне. При вас има ли го този ефект.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
vsd написа:Поливам където и да е върху гладката страна на ремъка и спира.Ремъка не се наранява никъде, пистите са добре. При либрата обтегача не е ли като амортисьорче в пружина, ако е така при мен е различно.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар