Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз скърцам мощно...

Коментар

С една ролка по-малко и без лагер клима съм ок, обажда се обтяжния меганизъм, докато паля, но после спира.Единственото, което не съм сменил. Засега.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        С една ролка по-малко и без лагер клима съм ок, обажда се обтяжния меганизъм, докато паля, но после спира.Единственото, което не съм сменил. Засега.
        И аз мисля да я свърша тази работа с байпас на климатика тия дни, за да го изолирам като възможна причина.

Коментар

Здравейте, не изчетох всички предположения, но мога да ти кажа със сигурност какво е !! КУПУВАШ една кора за под мотора - 79 лв е и сега смени оптяжната и паразитната ролка наново!!нищо, че са на 1000 километра, сега като си хванал 2 3 поредни дъждовни дни и си ги нахвърлял с вода, която е отмила смазката малко или много, и тези ролки са пътници!! 2 години под ред ги сменях по 2 3 пъти през зимата с ремъка, накрая си купих хора и съм ги забравил !!! Успех
          мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

AthlonXP написа:
            Здравейте, не изчетох всички предположения, но мога да ти кажа със сигурност какво е !! КУПУВАШ една кора за под мотора - 79 лв е и сега смени оптяжната и паразитната ролка наново!!нищо, че са на 1000 километра, сега като си хванал 2 3 поредни дъждовни дни и си ги нахвърлял с вода, която е отмила смазката малко или много, и тези ролки са пътници!! 2 години под ред ги сменях по 2 3 пъти през зимата с ремъка, накрая си купих хора и съм ги забравил !!! Успех
            По тая логика мойта обтяжна ролка трябва да е пътник отдавна, само че съвсем не е, тъй като я карам вече 13-4 хиляди и е мокрена хиляди пъти и няма никакви проблеми.
            Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

AthlonXP написа:
              Незнам дали говориш на мен, но изхождаш от позицията, че хората нямат кора по подразбиране. Аз кора имам и не ми липсват никакви пластмаси от подкалниците и вода около двигателя не влиза, обаче скърцам. Скърцам и без да е закачен климатика - днес го чух. Така че незнам къде е проблемът вече.

Коментар

tomsan написа:
                AthlonXP написа:
                По тая логика мойта обтяжна ролка трябва да е пътник отдавна, само че съвсем не е, тъй като я карам вече 13-4 хиляди и е мокрена хиляди пъти и няма никакви проблеми.
                може да ти е добре защитен лагера на ролката или подкалника ти да покрива част от ремъците ! незнам на стилото как стоят нещатата! Един приятел кара брава тд 100 и той по същия начин като мен хвърляше ремъци и ролки, докато не си сложи кора ! Казвам, че са пътници защото сфирят вече, следователно лагерите са пресушени веднъж и са изтъркали лагерното си поркитие !Ремъка добре ли ти е оптегнат, виж ролката на алтернатора да не се е закъсала или демферната на коляновия вал.
                мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Подкалника не ми покрива нищо, даже отдясно където са ми ремъците е строшен. Не исках да цапам темата, ма се появяваш ти и почваш да даваш някви заключителни тези, при условие че даже не си прочел цялата тема, ако поне малко се беше разровил в нея щеше да разбереш че Airfan е сменил всичко което може да е предпоставка за скърцането.
                  Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
                    Подкалника не ми покрива нищо, даже отдясно където са ми ремъците е строшен. Не исках да цапам темата, ма се появяваш ти и почваш да даваш някви заключителни тези, при условие че даже не си прочел цялата тема, ако поне малко се беше разровил в нея щеше да разбереш че Airfan е сменил всичко което може да е предпоставка за скърцането.
                    На първия клип той полива ремъка с вода и ремъка млъква, така става ако ремъка е хлабав !после проверяваш от какво може да е хлабав ! оптегачна ролка, демферна ролка на алтернатора, фемферна ролка на коляновия вал! Може да са му дали по дълъг ремък (дайко имат 2 ремъка, единия който са ми го давали е с малко по дълъг и се монтира за добро утро, от него ти играе оптяжната ролка, другия е доста стегнат и се качва доста трудно.Ако ремъка му е стегнат и е слагал къс ремък( за да шунтира компресора на климатиика) и виенето пак го има ( при късния ремък шунтира и паразитната ролка)остава да вие хидравлична помпа, ролка на оптегача и алтернатор ( при алтернатора може да са лагери, четки,, вевнтуално по някакъв начин да са влезли други боклуци, при хидравличната помпа лагерче може да е) Никаде нямаш гаранция, че тази нова ролка няма да даде дефект!

Коментар

Ето едно предложение, което ще ти струва 10тина леваОтиваш в бош или някой по голям сервиз, там имат "слушалки" които ги поднасят към всяка ролка или там въртящ се детайл, от който може да се чува този звук, и през тези "слушалки" като се доплижи до виещия детайл ще чуе засилване на звука и ще ти каже най-точно !

Коментар

скърцане и късане на ремък

колеги имамх същия проблем и се оказа че обтяжната ролка видимо си е здрава но при по продължително вглеждане се вижда как леко се е изкривила и оттам идва скърцането след смяната и с новия ремък вече няма никакжо скърцане :D

Коментар

Следващия решил да сменя ролки - да поръчва от чужина Ролка повече от тука няма да си взема
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Обаче аз няма да се подесетвам какво съм правил по колата. Ако на някой му се чете, да чете от началото и като стигне до тук ще разбере какво съм правил, за да се отърва от скърцането. Само като подсказка за Атлона - ремъка ми е абсолютно съвсем точния размер до милиметър с предписаното и повярвай, слага се зверски трудно - двама души 30 мин го борихме.В момента съм шунтирал климатик и паразитна ролка с къс ремък и тази сутрин след дъжда скръцна леко. Нататък ще видим.

Коментар

Airfan написа:
                              В момента съм шунтирал климатик и паразитна ролка с къс ремък и тази сутрин след дъжда скръцна леко. Нататък ще видим.
                              Обтяжната ролка отново.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                                Airfan написа:
                                В момента съм шунтирал климатик и паразитна ролка с къс ремък и тази сутрин след дъжда скръцна леко. Нататък ще видим.
                                Обтяжната ролка отново.
                                На там отиват нещата, но няма да е Дайко този път. Сегашната ми чисто нова пак скърцаше и за това първоначално я бях изключил като опция.

Коментар

Working...
                                X