Аз скърцам мощно...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео
Collapse
X
-
Здравейте, не изчетох всички предположения, но мога да ти кажа със сигурност какво е !! КУПУВАШ една кора за под мотора - 79 лв е и сега смени оптяжната и паразитната ролка наново!!нищо, че са на 1000 километра, сега като си хванал 2 3 поредни дъждовни дни и си ги нахвърлял с вода, която е отмила смазката малко или много, и тези ролки са пътници!! 2 години под ред ги сменях по 2 3 пъти през зимата с ремъка, накрая си купих хора и съм ги забравил !!! Успехмненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
AthlonXP написа:Здравейте, не изчетох всички предположения, но мога да ти кажа със сигурност какво е !! КУПУВАШ една кора за под мотора - 79 лв е и сега смени оптяжната и паразитната ролка наново!!нищо, че са на 1000 километра, сега като си хванал 2 3 поредни дъждовни дни и си ги нахвърлял с вода, която е отмила смазката малко или много, и тези ролки са пътници!! 2 години под ред ги сменях по 2 3 пъти през зимата с ремъка, накрая си купих хора и съм ги забравил !!! УспехFiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
AthlonXP написа:Здравейте, не изчетох всички предположения, но мога да ти кажа със сигурност какво е !! КУПУВАШ една кора за под мотора - 79 лв е и сега смени оптяжната и паразитната ролка наново!!нищо, че са на 1000 километра, сега като си хванал 2 3 поредни дъждовни дни и си ги нахвърлял с вода, която е отмила смазката малко или много, и тези ролки са пътници!! 2 години под ред ги сменях по 2 3 пъти през зимата с ремъка, накрая си купих хора и съм ги забравил !!! Успех
Коментар
-
tomsan написа:AthlonXP написа:Здравейте, не изчетох всички предположения, но мога да ти кажа със сигурност какво е !! КУПУВАШ една кора за под мотора - 79 лв е и сега смени оптяжната и паразитната ролка наново!!нищо, че са на 1000 километра, сега като си хванал 2 3 поредни дъждовни дни и си ги нахвърлял с вода, която е отмила смазката малко или много, и тези ролки са пътници!! 2 години под ред ги сменях по 2 3 пъти през зимата с ремъка, накрая си купих хора и съм ги забравил !!! Успехмненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Подкалника не ми покрива нищо, даже отдясно където са ми ремъците е строшен. Не исках да цапам темата, ма се появяваш ти и почваш да даваш някви заключителни тези, при условие че даже не си прочел цялата тема, ако поне малко се беше разровил в нея щеше да разбереш че Airfan е сменил всичко което може да е предпоставка за скърцането.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
tomsan написа:Подкалника не ми покрива нищо, даже отдясно където са ми ремъците е строшен. Не исках да цапам темата, ма се появяваш ти и почваш да даваш някви заключителни тези, при условие че даже не си прочел цялата тема, ако поне малко се беше разровил в нея щеше да разбереш че Airfan е сменил всичко което може да е предпоставка за скърцането.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Ето едно предложение, което ще ти струва 10тина леваОтиваш в бош или някой по голям сервиз, там имат "слушалки" които ги поднасят към всяка ролка или там въртящ се детайл, от който може да се чува този звук, и през тези "слушалки" като се доплижи до виещия детайл ще чуе засилване на звука и ще ти каже най-точно !мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Обаче аз няма да се подесетвам какво съм правил по колата. Ако на някой му се чете, да чете от началото и като стигне до тук ще разбере какво съм правил, за да се отърва от скърцането. Само като подсказка за Атлона - ремъка ми е абсолютно съвсем точния размер до милиметър с предписаното и повярвай, слага се зверски трудно - двама души 30 мин го борихме.В момента съм шунтирал климатик и паразитна ролка с къс ремък и тази сутрин след дъжда скръцна леко. Нататък ще видим.
Коментар
-
Tornado написа:Airfan написа:В момента съм шунтирал климатик и паразитна ролка с къс ремък и тази сутрин след дъжда скръцна леко. Нататък ще видим.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар