Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега виж как е при мен - струва ми се че липсва нещо...
    Прикачени файлове
    I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......

Коментар

cls618 написа:
      Колега виж как е при мен - струва ми се че липсва нещо...
      При теб май снадката е в термошлауха.

Коментар

dimmX написа:
        Бас ловя, че има и други сподобен шум ама не са видели темата да се оплачат
        Присъединявам се към всички "свирукащи" ...Днес сутринта за първи път от както имам колата засвири от към ремъка...След около 20-на секунди замлъкна....П.П В последните няколко дни във Варна е доста влажничко...
        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

Два дена няма щурец Смених обтяжната ролка(старата беше много разбита), неподвижната ролка и ремъка B&B England 6PK1838.За сега няма и звук от него.Имаше една ивица на стария ремък около 2-3 мм, която бе кафява, по ролките също имаше видим участък в който не е триел ремъка.Обтяжната направо танцуваше а и се върти зор лагерчето.Та това
          now. BMW E39 523i '98 170hp
          ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
          ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

При мен щуреца май се е скрил във фрайлафа на алтернатора. Отначало си започна леко поскърцване сутрин като на клипа, но в последно време шума се усили и майсторите на които им имам доверие установиха, че този механизам не е наред. Ремонта му ще миструва към 200лв.

Коментар

emil petkov написа:
              При мен щуреца май се е скрил във фрайлафа на алтернатора. Отначало си започна леко поскърцване сутрин като на клипа, но в последно време шума се усили и майсторите на които им имам доверие установиха, че този механизам не е наред. Ремонта му ще миструва към 200лв.
              Около 80 лв ти е ролката, останалото ти смятай какво е...

Коментар

Обясниха ми, че цената е такава защото свалянето на алтернатора е по-сложно и отделно трябва да се носи на алтернатоджия. Предполагам, че не са ме натоварили много, но това е положението, важното е да има здраве и пари за да си караме смело и безотговорно, без да се притесняваме.

Коментар

emil petkov написа:
                  Обясниха ми, че цената е такава защото свалянето на алтернатора е по-сложно и отделно трябва да се носи на алтернатоджия. Предполагам, че не са ме натоварили много, но това е положението, важното е да има здраве и пари за да си караме смело и безотговорно, без да се притесняваме.
                  За смяна на шайбата ти трябват 2 инструмента по 15 лв, даже и по-малко. Аз си я смених сам, но наистина труда не е малко, въпреки това 100 лв ми се виждат много.

Коментар

emil petkov написа:
                    Колега, точно преди години ми се наложи ремонт на алтернатора. В Бургас майсторята цъкаха с език - "на шибано местенце е", " ще си загубим половин ден" и прочие. Запалих колата и думан към едно градче на 90 км. в западна от Бургас посока - там хората без мън, без дрън разглобиха алтернатора, ремонтираха го, направиха ми диагностика, замериха ми подгревните свещи и за два часа бяха готови срещу сумата от...85 лв. В Бургас подобно на теб ми искаха само 100 лв. за монтажи и демонтажи на алтернатора. Така, че...явно стандартите са други.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Колеги това свирукане при мен се получава само сутрин при незагрял двигател.Около 20-тина секунди и после спира....!Имали вероятност това да е от водната помпа?Защото не я смених с консумативите при покупката на колата?
                      Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                      Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

i4kin написа:
                        Колеги това свирукане при мен се получава само сутрин при незагрял двигател.Около 20-тина секунди и после спира....!Имали вероятност това да е от водната помпа?Защото не я смених с консумативите при покупката на колата?
                        Като вземе да свирука го полей леко с вода Аз като направих тоя опит спря, после пак се разскърца.Моята Мареа е бензинова 1.8 16 и тя скърцаше така до преди 2 дена, както писъх няколко поста по горе.На студен мотор за около 20 секунди после няма щурецй.А сега изобщо няма щурец дори и на студено
                        now. BMW E39 523i '98 170hp
                        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Щуреца изчезна напълно. Верно е бил във фрайлафа на алтернатора. Моите майстори не са могли да намерят по-евтина шайба от 120лв. така че излиза, че за труда са ми взели 60лв. Аз не съм им искал касова бележка, защото им имам доверие, а дори да са завишили цената, не се сърдя, защото са ми спестили доста обикаляне и търсене.

Коментар

emil petkov написа:
                            Щуреца изчезна напълно. Верно е бил във фрайлафа на алтернатора. Моите майстори не са могли да намерят по-евтина шайба от 120лв. така че излиза, че за труда са ми взели 60лв. Аз не съм им искал касова бележка, защото им имам доверие, а дори да са завишили цената, не се сърдя, защото са ми спестили доста обикаляне и търсене.
                            Дано да си решил проблема! Аз смених ролката, няколко дни го нямаше и пак се появи, после изчезна и за сега се скатава.

Коментар

Вече над 1000 км. и няма никакъв проблем.

Коментар

лятото смених ремъка, от Фленнор минах на Хъчкинсънно сега този новия просвири сериознопак върнах стария ремък, който е в добро състояние и свиренето изчезнанезнам на ккаво се дължи пова просвирване, вероятно геометрията на каналите на ремъка е по-различна то тези на ролките и не пасват напълнодруга причина мисля, че е материала, на Фленнора е по-мек и по-трудно приплъзва
                                Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Working...
                                X