Бас ловя, че има и други сподобен шум ама не са видели темата да се оплачат Хем ми става кофти, че не е решен проблема защото и аз го имам хем си трая да получа някакво посветление към кое точно да се насоча!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео
Collapse
X
-
dimmX написа:Бас ловя, че има и други сподобен шум ама не са видели темата да се оплачат Хем ми става кофти, че не е решен проблема защото и аз го имам хем си трая да получа някакво посветление към кое точно да се насоча!Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Такааа, дойде време и аз да пиша. В събота се случи така, че облях зоната на ремъците стабилно с вода, като гарантирано и ангренажа се намокри добре, в резултат - днес щурецът се пробуди. Предните дни съвсем леко и едва забележимо, но днес доволно силно. Ще поизчакам и ако се проявява всеки път при палене, в неделя сутринта ще свалям пистовия ремък и ще паля, за да видим дали ще скърца. Все повече започвам да си мисля, че проблемът ще излезе в ангренажния привод. Въпреки че мокря пистовия ремък, вероятно той разхвърля вода и върху ангренажния някак си или и аз незнам вече....
Коментар
-
При мен намаля до почти минимум след като смених ремъка и оптяжна ролка. Минах 1000км и оставих колата за 4 дена, като тръгвах обаче, се разскърця яко, и скърца първите 500 метра. След това - утихна пак. Това ме наведе до мисълта, че скърцането е от ролка, чиито лагер не е ок.Затова, и понеже не съм сменял двете ролки, ги взех и ще ги сменя. Има и едно биене, което е леко, и може да е от ролките, а според майстора, е от демферната ролка, голямата.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Airfan написа:При мен остана лагер на климатика... ама надали е от там... ще видим.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Airfan написа:Ако беше лагер на климатика, не би ли следвало скърцането да спира, когато пусна климатика, защото вече не се върти този лагер, а лагерите на самия компресор?Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:Airfan написа:Ако беше лагер на климатика, не би ли следвало скърцането да спира, когато пусна климатика, защото вече не се върти този лагер, а лагерите на самия компресор?
Коментар
-
Airfan написа:Така, значи когато скърца, скърца и със включен и с изключен климатик. Преди около 2-3 месеца ми допълниха съвсеееем мъничко фреон (20 лв), ама колко налягане прави - незнам. Леко биене има в шайбата и е видимо с просто око - виж клиповете по-назад.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:Airfan написа:Така, значи когато скърца, скърца и със включен и с изключен климатик. Преди около 2-3 месеца ми допълниха съвсеееем мъничко фреон (20 лв), ама колко налягане прави - незнам. Леко биене има в шайбата и е видимо с просто око - виж клиповете по-назад.
Коментар
-
Точно там няма ли няква букса?!До Airfan: точно сега му е времето да се ползва...при включвнето му всякакъв опит за изпотяване на стъклата отвътре е обречен! А и по принцип доколкото знам трябва да се пуска на 10-12 дена.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар