Колега Торнадо, смени ли ролката и имали ефект!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео
Collapse
X
-
Мойта Марийка спи в гараж и сутрин като паля си скрибуца няколко секунди.После нема щуреца.На работа стои навън и като е по хладно пак същото.Обаче тука в тия топли дни не се чува след цял ден престой.Аз за това ви питах дали сте сменили ремъка и ролката (обтяжната), щото си мисля да пробвам да ги сменя с нови(макар че всичко е сменено) още като я купих.п.с.След обслужването това го скрибуцане го нямаше, появи се месец след товаnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
dimmX написа:Мойта Марийка спи в гараж и сутрин като паля си скрибуца няколко секунди.После нема щуреца.На работа стои навън и като е по хладно пак същото.Обаче тука в тия топли дни не се чува след цял ден престой.Аз за това ви питах дали сте сменили ремъка и ролката (обтяжната), щото си мисля да пробвам да ги сменя с нови(макар че всичко е сменено) още като я купих.п.с.След обслужването това го скрибуцане го нямаше, появи се месец след това
Коментар
-
Airfan написа:dimmX написа:Мойта Марийка спи в гараж и сутрин като паля си скрибуца няколко секунди.После нема щуреца.На работа стои навън и като е по хладно пак същото.Обаче тука в тия топли дни не се чува след цял ден престой.Аз за това ви питах дали сте сменили ремъка и ролката (обтяжната), щото си мисля да пробвам да ги сменя с нови(макар че всичко е сменено) още като я купих.п.с.След обслужването това го скрибуцане го нямаше, появи се месец след товаnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Колеги да нямате някоя износена шайба и от там да се получава приплъзването и съответно скърцане. Просто вече каналите не са правилни и не може да ляга ремъка добре. Аз на либрата със старият и напукан ремък нямах никакви проблеми (дано и да нямам) ремъка беше станал като ангренажен, смених го само за да не ме остави някъде на път.
Коментар
-
Здравейте колеги, Прочетох открай-докрай всички страници на темата с надеждата да открия отговор по въпроса със "щуреца", който ме тормози отскоро, но явно все още е загадка Колата е Браво 1.9JTD 1998 и скърцането се появи случайно или не около 1000км след смяна на консумативи - масло и филтри.Както при колегите около минута-две след студен старт скърцането изчезва.Колата е закупена наскоро и първите 500-600км го нямаше проблема.Тези дни мислех да я карам на майстор, но явно ще изчакам, тъй като разбирам, че проблема не е толкова сериозен.Ще продължавам да следя темата с интерес!`98 FIAT Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
sevenfifty написа:Здравейте колеги, Прочетох открай-докрай всички страници на темата с надеждата да открия отговор по въпроса със "щуреца", който ме тормози отскоро, но явно все още е загадка Колата е Браво 1.9JTD 1998 и скърцането се появи случайно или не около 1000км след смяна на консумативи - масло и филтри.Както при колегите около минута-две след студен старт скърцането изчезва.Колата е закупена наскоро и първите 500-600км го нямаше проблема.Тези дни мислех да я карам на майстор, но явно ще изчакам, тъй като разбирам, че проблема не е толкова сериозен.Ще продължавам да следя темата с интерес!Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:sevenfifty написа:Здравейте колеги, Прочетох открай-докрай всички страници на темата с надеждата да открия отговор по въпроса със "щуреца", който ме тормози отскоро, но явно все още е загадка Колата е Браво 1.9JTD 1998 и скърцането се появи случайно или не около 1000км след смяна на консумативи - масло и филтри.Както при колегите около минута-две след студен старт скърцането изчезва.Колата е закупена наскоро и първите 500-600км го нямаше проблема.Тези дни мислех да я карам на майстор, но явно ще изчакам, тъй като разбирам, че проблема не е толкова сериозен.Ще продължавам да следя темата с интерес!`98 FIAT Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
Airfan написа:При мен щурец няма, но и дъждове няма. Развитие ще има като се позахлади и стане по-влажно. Ти един клип не можеш ли да направиш да чуем и видим?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар