Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD105 - скърцане от към ремъците при студен двигател+видео

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

TIP написа:
    Airfan написа:
    Току що си намерих ремък Gates 6PK1835 и съм много доволен. Довечера ще монтирам и по-нататък ще споделя дали отново ще се появи скърцането.
    От къде го намери и за колко, че от 2 дена и аз имам щурци под капака
    Купих го от Ауто плюс, а цената е солена - 38.40 лв, но така се зарадвах, че имат точния размер, че си го купих веднга. Аналогът му на Bosch е 1840 мм, т.е. не ми върши работа.Между другото вече го сложих - доста зор видях, но успях все пак. В следващите дни ще си покаже ще скърца ли на мокрото или не. Стискайте палци!

Коментар

От цялата тема до тук не можах да разбера на дължината на ремъка ли отдавате скърцането?Тези 2-3 мм.смятате ,че карат по-големия ремък да приплъзва ли?
      hit-ko написа:
      Колеги, виждам, че става въпрос за един много важен въздуховод за 1.9JTD с ориг. номер 46536465 и ви информирам, че го имаме наличен във всички магазини на АХМ-AUTO, на цена 25.60 за потребители на форума!Въздуховода е оригинален, пакетиран от Malo, не ни е бил наличен единственно в средата на юни!http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=2&edit=1
      Еее нещо по евтино на JTD отколкото на ТД.За ТД въпросния въздуховод е 66 пари.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        От цялата тема до тук не можах да разбера на дължината на ремъка ли отдавате скърцането?Тези 2-3 мм.смятате ,че карат по-големия ремък да приплъзва ли?
        hit-ko написа:
        Колеги, виждам, че става въпрос за един много важен въздуховод за 1.9JTD с ориг. номер 46536465 и ви информирам, че го имаме наличен във всички магазини на АХМ-AUTO, на цена 25.60 за потребители на форума!Въздуховода е оригинален, пакетиран от Malo, не ни е бил наличен единственно в средата на юни!http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=2&edit=1
        Еее нещо по евтино на JTD отколкото на ТД.За ТД въпросния въздуховод е 66 пари.
        Малко ми наакаха темата Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 някои мили другари, ама ще им простя.Та... след последната интервенция имаше тишина 2 дни, на втория щурчето се завърна, но много много леко. За да игнорирам възможността това да е от вече прецакан ремък, в следствие на хипотетичното блокиране на някоя ролка, шайба и т.н., днес монтирах чисто нов ремък с правилен размер, тъй като до сега карах с ремъци по-дълги с 5 мм. Теоретично тези 5 мм не са проблем, но на практика не се знае... Още по-тъпото е, че от няколо дни щуреца самоволно изчезна, но в следващите дни ще вали, а обикновено след дъжд свиреше повече, така че ще си покаже...ЕДИТ: ВАЖНО! - Ако някой се е почувствал обиден от коментара ми за "наакването" нека да приеме извиненията ми - беше в шеговит тон, но очевидно не добре поднесено.

Коментар

При старт на двг просвирва ли за момент...части от секундата ,например? Питам за ситуацията със стария ремък!
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
            При старт на двг просвирва ли за момент...части от секундата ,например? Питам за ситуацията със стария ремък!
            Не, никога не е просвирвало като "на ремък".

Коментар

При мен шумовете от към пистовия ремък изчезнаха след подмяна на обтяжния механизъм + ролката и ремонт на алтернатора (смяна на 2 лагера, който ремонт ми струва 74лв). Ремъка ми е като новият на Airfan - винаги е бил такъв де
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ами пичове... незнам какво да ви кажа - скърцането както го чувате на видеото по-рано е отново на линия! Всичката галимация за нищо, за сега. От всичко, остана несменен само лагера на климатика май...

Коментар

Отдавна ти казах,че шума идва от този шибан лагер.Една торба пари даде за глупости.До 14ч съм дежурен,в14,05 да си при мен.Мамицата му фиатска.
                  Octavia RS
                  Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Airfan написа:
                    Ами пичове... незнам какво да ви кажа - скърцането както го чувате на видеото по-рано е отново на линия! Всичката галимация за нищо, за сега. От всичко, остана несменен само лагера на климатика май...
                    Май и водната помпа не си сменил още! Майтапа на страна,но това е драхти филма дето се вкара...успяхте ли с Red Storm да оправите нещата?
                    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                    http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                      Airfan написа:
                      Май и водната помпа не си сменил още! Майтапа на страна,но това е драхти филма дето се вкара...успяхте ли с Red Storm да оправите нещата?
                      Не съм го закачал... а и пак спря междувременно.

Коментар

Tornado написа:
                        И аз го имам същото.Съмнявам се за лагер на шайбата на компресора за климатика.Другото ми съмнение е за обтегателния механизъм на обтяжната ролка.
                        Airfan написа:
                        Насочил съм към проблема още в първия ,и пост и първото изречение.

Коментар

Tornado написа:
                          Tornado написа:
                          И аз го имам същото.Съмнявам се за лагер на шайбата на компресора за климатика.Другото ми съмнение е за обтегателния механизъм на обтяжната ролка.
                          Airfan написа:
                          Мда, това остана, но може и да съм пропуснал да кажа, че когато се разскърца, ако пусна климатика то скърцането не спира, а в този момент вече е започнал да се върти друг лагер. Това не е ли признак, че там няма проблем?

Коментар

Airfan написа:
                            Tornado написа:
                            Tornado написа:
                            Мда, това остана, но може и да съм пропуснал да кажа, че когато се разскърца, ако пусна климатика то скърцането не спира, а в този момент вече е започнал да се върти друг лагер. Това не е ли признак, че там няма проблем?
                            Реално е така ,но не се знае все пак.Днес ще обърна ремъка наобратно да видим какво ще се получи.

Коментар

..

Tornado,имаше ли ефект обръщането на ремъка?

Коментар

Re: ..

Kroko61 написа:
                                Tornado,имаше ли ефект обръщането на ремъка?
                                Не съм го обръщал ама днес забелязах ,че като го натисна за проверка натегнатостта и ролката поддава доста както и ми се струва доста хлабав.Ще сменям ролка цяла явно.Имам една стара здрава.Тези глезотии като опъвателни ролки нещо не ме кефят.На москвича както го опънеш така си караше цяла година.

Коментар

Working...
                                X