Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто 1 9 JTD проблем с мощността може ли да е в ел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Пунто 1 9 JTD проблем с мощността може ли да е в ел

имам Пунто JTD 2000г и искам да попитам може ли мощността да зависи от ел инсталацията Така си мисля защото като е включен климатика и тогава се губи от мощността. както и понякога стъклата зацепват и не се отварят.Дано има някой да ми помогне и отговори на въпросите .Благодаря!

нормално е при пуснат климатик да има загуба на мощносткоято доста се усеща при двигатели с малка мощност, били те и дизеловитова с прозорците вече е проблемелектрически или механичен
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

За климатика е ясно че щом е пуснат десетина коня заминават... А за ел.стъклата споко това е присъщо за Пунто МК2 на есен като застуди ще се оправят... Wink В впрочем няма да е зле да си изкараш отделни копчета за джамове те които да са независими от инсталацията на колата за да няма изненади от рода на (Опа заваля а не мога да си вдигна стъклата)... Вариантите за тези проблеми са... Лош контакт на клемите на контактния ключ... или клемореда на барчето... В впрочем нямаш ли проблеми и с таблото...?
      конски впряг 2+ (hp) 2005г.
      Купе-Кабриолет,всички екстри за модела.

Коментар

животновъд написа:
        За климатика е ясно че щом е пуснат десетина коня заминават... А за ел.стъклата споко това е присъщо за Пунто МК2 на есен като застуди ще се оправят... Wink В впрочем няма да е зле да си изкараш отделни копчета за джамове те които да са независими от инсталацията на колата за да няма изненади от рода на (Опа заваля а не мога да си вдигна стъклата)... Вариантите за тези проблеми са... Лош контакт на клемите на контактния ключ... или клемореда на барчето... В впрочем нямаш ли проблеми и с таблото...?
        лИмам проблем и със светенето на аирбега на таблото друг проблем нямам с него.А стъклата не се отварят примерно като не съм я карал 1 ден колата и след това като вляза и понеча да ги отворя и не се отварят и затова мисля че има нещо по токовете.и другото което е че не ми показва правилно разхода на 100 км което е приблизително на компютъра дава ми винаги над 16 л/км.. а преди време работеше много добре и вървеше колата, първо си мислех че е от турбото но като започна да ми прави и така с ел-а и си мисля че може и да не е от турбината.Не съм ходил да я видя дали не е от нея още, но се замислих и реших да пиша тук да видя други мнения!Благодаря ти за предния отговор!

Коментар

Еми колега какво да ти кажа... мини през една диагностика за да изчистат грешкитеи мисля че колицата ще тръгне доста по добре.... За ел.инсталацията какво да ти кажа 90% от тези коли (00-03г Пунто ) си имат проблем с инсталацията... Оправия има да, но зависи до каква степен се е задълбочил проблема...

Коментар

"и другото което е че не ми показва правилно разхода на 100 км което е приблизително на компютъра дава ми винаги над 16 л/км."Може би тук проблем нямаш. Да не би да не си забелязал, че мерната единица за разход при това пунто не е л/100 км, а км/за 1 литър. Не знам кой идиот го е измислил това нещо, мен лично много ме дразни, но това е положението...

Коментар

Колегата над мен е напълно прав. Не съм виждал на друга кола така да се показва разхода освен на Пунто-то но положението е такова нормално в града би трябвало да показва около 18-14км/л което ще рече около 5.5.-6.5л/100км. но според мен не е 100% верен разхода които се показва. На мен лично при голям зор ми е показвало и 11км/л което е около 9л/100км а за тази колица тва си е ЛОЛ голям разход... но е стигало и до 21км/л в града което ме навежда ни мисълта че не е много вярно, поне според мен.

Коментар

Благодаря ви много за отговорите! Ще мина диагностика и ще видим кое как е !

Коментар

Working...
                X