Ще се опитам максимално ясно да обесня какво ме мъчи, макар и ситуацията да е доста сложна. Този проблем се появи преди около месец, мисля. Казвам го така, защото не знам дали е проблем, но аз го отчитам като такъв. Преди това време автомобилът се държеше по следния начин: запалвам двигателя ( независимо студен или топъл ) оборотите се качват до някъде и после слизат на 750 ( поне толкова се виждат на оборотомера ). През това време ако съм включил светлини, перки и прочее, когато подам газ и съответно оборотите на перката се вдигат и светлините "засияват" по-силно. След 30 секунди като я оставя на място без да пипам каквото и да е се чува някакво цъкане и оборотите се качват на 800 и двигателят започва да работи по-меко и го няма горния ефект с "дискотеката". Един вид се включва нещо, което освен че ми вдига оборотите се явява и като токоизправител, защото тогава колкото и да подавам газ ако ще всички ел консумативи да са включени всичко стои абсолютно нормално и няма аномалии... И ето в какво се изобразява проблемът - преди около месец този вид "изправител" взе да не сработва честичко. Даже ми прави впечатление, че има случаи, в които дори през цялото ми шофиране не се активира. Което е голяма мъка, защото докато не сработи колата върви ужасно и е много шумна. Двигателят все едно ръмжи повече от обикновеното. И изведнъж като го чуя това цъкане и всичко си идва на място и колата започва да си работи чудничко и с мощ и т.н. Какво е това нещо и къде да търся проблема?

Коментар