Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нестабилни обороти и светнала лампа за дюзи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нестабилни обороти и светнала лампа за дюзи

Здравейте,Ходих по майстори, диагностики и все казват, че е наред. Не съм се качвал с тях в колата за да показвам на оборотомера, но ... хич не ми харесва тая работа и се чудя какво да правя. Има три основни неща, които не зная дали са взаимосвързани. Плс, помогнете с някоя идея.1. Когато натисна саединителя в движение (1000 об.) или отпусна газата, лампата за дюзите светва. Като подам газ си изгасва. (Зимата светваше само при запалване на студен двигател, а в големия студ при всяко запалване.) На компютъра не дава грешка това.2. Пали трудно. Днес аха да набере и загасна. При повторен опит усещането е, че не се подава гориво. Подкачих от крушата ръчно и тръгна.3. Оборотите, когато не е на предавка (1000 об.) са нестабилни постоянно без изключение. Това може да се чуе и види на оборотомера. Стрелката съвсем леко подскача между 1000 и следващата чертичка.Един колега ми каза, че може да е разпръсквач на умната дюза (още есента по повод светването на лампата). Ама като съм ходил по специалисти не съм казвал директно "дай да сменяме", а само исках да си кажат думата дали е наред всичко. Друг майстор ми каза, че трудното палене е от модула (не си спомням как се казва) в областта на крушата (Разбирай все едно посочвам с ръка, защото не зная за кое нещо конкретно иде реч).Питайте, ако трябва да уточня нещо. Ако на някой му е любопитно и има желание, мога да дойда на някоя от срещите този уикенд.Дали им опасност ако шофирам на дълъг път. След седмица ми се налага да прекося България по важна работа, а не съм сигурен какво може да се случи
    Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Ми тъй както го обясняваш, би трябвало да си провериш системата за въздух, както и да се види датчика-потенциометър на помпата.
    Fiat Marea TD100

Коментар

Относно проблема с паленето всичко сочи към тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...c&start=15Но се питам дали нестабилните обороти могат да се дължат на този проблем, за който става дума. Мисля директно да се насоча към него. Само да видим при кой да отида, че .... наистина нямам идея, макар да съм ходил насам натам по майстори
      Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

И на мен ми мени оборотите на празен ход, но само понякога не всеки път, аз съм JTD 105
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Working...
        X